Premjere noraida, ka Dreimanes vietā virzīs sava biroja vadītāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma noraidīja iespēju, ka Valsts kancelejas direktora amatam varētu tikt virzīts viņas biroja vadītājs Ringolds Arnītis.

«Es kategoriski to noliedzu,» sacīja Straujuma un piebilda, ka šis amats netiks piedāvāts nevienam no viņas biroja darbiniekiem.

Straujuma norādīja - ja ģenerālprokurors atstās spēkā lēmumu par pielaides anulēšanu, valdībā tiks virzīts jautājums par Dreimanes atbrīvošanu no amata. Valsts kancelejas direktore Ģenerālprokuratūrā var vērsties 10 dienu laikā pēc lēmuma saņemšanas, savukārt ģenerālprokuroram iesniegums jāizvērtē mēneša laikā.

Dreimane pirmdienas rītā esot piekritusi rotācijai uz citu amatu ar nemainīgu atalgojumu, apgalvoja Straujuma. Tomēr Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota to noraidīja, sakot, ka Dreimane nekad neesot šādam piedāvājumam piekritusi.

Straujuma atkārtoti uzsvēra, ka uz Valsts kancelejas vadītāja amatu tiks rīkots konkurss. Pēc Straujumas domām, būtu labi, ja nākamais vadītājs nenāktu no valsts pārvaldes.

«Man ļoti gribētos, ka cilvēks ir, iespējams, ārpus valsts pārvaldes. Bet es arī neizslēdzu [iespēju par] valsts pārvaldes cilvēku. Pirms nu jau daudziem gadiem es biju Lielbritānijā, kur es redzēju, manuprāt, ļoti labu pieredzi, kad augstākie valsts pārvaldes darbinieki tiek pēc kāda laika rotēti uz biznesu un pēc tam atpakaļ, jo tā paaugstina zināšanu līmeni konkrētā jomā,» pauda valdības vadītāja.

Jau vēstīts, ka pašreizējai Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei Satversmes aizsardzības birojs atņēmis pielaidi valsts noslēpumam un, visticamāk, viņa zaudēs amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu