Streļčenoks iesniedzis premjerministrei sava darba pašvērtējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks šodien iesniedzis Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) sava darba pašvērtējuma anketu, apstiprināja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Iespējams, tuvākajās dienās daļa no pašvērtējuma informācijas tiks sabiedrībai publiskota, norādīja Dūša.

Ministru prezidentes birojā Streļčenoka novērtējums nonācis īsi pirms plkst.17, kad Straujuma jau bija ceļā uz Lietuvu, teica viņas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Atskaiti skatīs ekspertu komisija, bet premjerministre ar pašvērtējumu varēs iepazīties pirmdien, kad būs atgriezusies no Lietuvas.

Kā ziņots, šodien beidzas premjerministres noteiktais termiņš, līdz kuram KNAB priekšniekam Streļčenokam jāiesniedz aizpildīta sava darba izpildes novērtēšanas veidlapa.

Iepriekš Straujumas rīkojumā par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi bija teikts, ka Streļčenokam aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa «Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēmā» jāiesniedz līdz 24.martam. Taču vēlāk termiņš tika pagarināts līdz 7.aprīlim, bet pēc tam vēlreiz līdz 9.aprīlim.

Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi

Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, «Delnas», nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi. Nevalstisko organizāciju sektors savu vērtējumu Streļčenoka darbam ir iesniedzis, un to viedokļi dalās.

Tikmēr Streļčenoka darba izpildes novērtēšanas komisijas vadītājs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets pagājušajā ceturtdienā aģentūrai LETA ar preses pārstāvja starpniecību skaidri neatbildēja, vai komisija vispār ir sanākusi kopā, taču norādīja, ka pēc tam, kad komisija būs iepazinusies ar Streļčenoka darba izpildes novērtēšanas veidlapu, tiks lemts par tālāko rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu