GM paziņo par papildu 1,5 miljonu automašīnu atsaukšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) pirmdien paziņoja, ka pasaulē atsauc papildu 1,5 miljonus automašīnu saistībā ar stūres pastiprinātāja sistēmas problēmām.

Šis atsaukums seko pagājušajā mēnesī īstenotajiem pasākumiem, kuru ietvaros tika atsaukti 1,6 miljoni automobiļu, kas ražoti pirms 2007.gada.

Savukārt nedēļas nogalē GM atsauca vēl 824 000 automašīnu saistībā ar aizdedzes defektiem, kas var izraisīt dzinēju apstāšanos un gaisa spilvenu nedarbošanos.

GM pirmdien norādīja, ka no jaunākā atsaukuma 1,3 miljoni automašīnu atrodas Ziemeļamerikā.

Kompānija vēsta, ka vairākos modeļos, kas ražoti no 2004.gada līdz 2010.gadam, autovadītāji var piedzīvot elektriskā stūres pastiprinātāja darbības traucējumus.

Kā ziņots, vairākas ASV varasiestādes pret GM jau sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānijai bija nepieciešami gandrīz desmit gadi, lai Ziemeļamerikā atsauktu 1,6 miljonus automašīnu aizdedzes defektu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu