Francija palielina sev piederošo «Renault» akciju daļu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renault

Francijas valdība trešdien paziņoja, ka palielina sev piederošo akciju skaitu autobūves kompānijā «Renault», lai iegūtu mazākuma akciju daļu ar lēmumu bloķēšanas tiesībām un nodrošinātu pasākumu īstenošanu ilgtermiņa investoru atalgošanai.

Pērn pieņemtais likums ilgtermiņa investoru iedrošināšanai paredz akcionāru sanāksmēs nodrošināt tiem dubultas balsošanas tiesības, lai arī akcionāri var nobalsot par izstāšanos no šīs sistēmas.

Daļai «Renault» akcionāru vēloties liegt šo pasākumu stāšanos spēkā ikgadējā sanāksmē 30.aprīlī, Francijas Finanšu un ekonomikas ministrija trešdien paziņoja, ka iegādājas akcijas, lai valstij piederošo autoražotāja akciju daļu palielinātu no 15% uz 23,2%.

Ņemot vērā «Renault» dažādo akcionāru bāzi un zemo piedalīšanās īpatsvaru akcionāru sanāksmēs, informācijas avots ministrijā norādīja, ka tādējādi valstij tiks nodrošināta trešdaļa balsu, lai bloķētu pūliņus ar mērķi liegt divkāršās balsošanas tiesību stāšanos spēkā.

Amatpersonas uzsver, ka šāda rīcība atbilst Francijas valdības mērķiem aizsargāt valsts ilgtermiņa intereses, pašai valdībai arī esot aktīvai investorei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu