"Samariešu atbalstu mājās" nodrošina Sociālā dienesta pakalpojumu ietvaros

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakalpojums "Samariešu atbalsts mājās" tiek nodrošināts sadarbībā ar Balvu novada Sociālo dienestu "Aprūpes mājās" pakalpojuma ietvaros un līdzmaksājums ir noteikts saistošajos noteikumos, pilsētas informācijas portālam Balvi24.lv pavēstīja Latvijas Samariešu apvienības komunikācijas speciāliste Baiba Pare.

Pēc viņas teiktā, ja cilvēkam ir nepieciešams šāds pakalpojums, viņš var vērsties savā Sociālajā dienestā ar iesniegumu un Sociālais dienests pieņem lēmumu par šī pakalpojuma nodrošināšanu.

Pakalpojums nodrošina visaptverošu aprūpi mājas personām, kurām ierobežota piekļuve sociālās un veselības aprūpes infrastruktūrai. Lielākoties tie ir pensijas vecuma cilvēki, kas dzīvo viensētās, nošķirti no apdzīvotiem centriem un nespēj sevi aprūpēt paši.

"Ja Sociālais dienests nolemj, ka cilvēka sadzīves apstākļi ir pietiekami labi un pakalpojums netiek piešķirts, tad cilvēks var pieteikt šo pakalpojumu arī privāti, šajā gadījumā gan par samaksu. Lai pieteiktu pakalpojumu privāti, ir jāvēršas pie Samariešu apvienības Balvu nodaļas vadītājas Karīnas Vecās, kura veic apsekošanu un nosaka nepieciešamā pakalpojuma apjomu, pēc kura iespējams noteikt precīzu pakalpojuma summu," norādīja Pare.

Balvi24.lv jau vēstīja, ka piektdien, 7.martā, laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra tika prezentēta biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" īpaša aprūpes automašīna, kura jau drīzumā uzsāks darbu arī Balvu novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu