Latgalē atsavināts vērienīgs daudzums cigarešu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā nedēļā daudzviet Latgalē tika veikti daudzi un dažādi operatīvie pasākumi ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgās aprites apkarošanā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Pavisam Kriminālpolicijas biroja darbinieki atsavināja vairāk nekā 886 000 nelegālo cigarešu un nezināmas izcelsmes alkoholu.

Veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, Rēzeknes novada Griškānu pagastā tika atrasti un atsavināti vērienīgs daudzums nelegālo cigarešu - 520 000 gab. Saistībā ar šo noziegumu policija pārbauda divu 1959. un 1976.gadā dzimušu vīriešu saistību.

Turpinot izmeklēšanas pasākumus cita kriminālprocesa ietvaros, policijas darbinieki pārbaudīja kādu 1963.gadā dzimušo vīrieti, kurš varētu būt saistīts ar akcīzes preču nelikumīgo apriti, kā rezultātā Daugavpilī atrada nelikumīgi glabātas 146 120 cigaretes un 218 litrus nezināmas izcelsmes alkohola.

Tāpat arī operatīvie pasākumi tika veikti Daugavpils novada Naujenes pagastā, kur tika konstatēts, ka dzelzceļa vilciena vagonā no Baltkrievijas Republikas nelikumīgi tika ievestas cigaretes. Kopumā policijas darbinieki atrada un atsavināta 220 000 vagonā zem oglēm paslēptās cigaretes. Saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgo uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā vai grupā policija pārbauda divus Baltkrievijas pilsoņus.

Visos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu