Pamatīgs misēklis rekordlēcienā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pirmdien franču autosportists Gerlēns Šišerī pie speciāli sagatavota MINI stūres bija iecerējis pārspēt pašreizējo tāllēkšanas rekordu. Viņam tas gandrīz arī izdevās.

Šobrīt Ginesa rekordu grāmatā iepretim ierakstam par 322 pēdas jeb 98,14 metrus tālu lēcienu ar auto atrodams amerikāņa Tanera Fausta vārds. Tas tur atrodams joprojām, jo francūzis Šišerī rekorda pārspēšanas mēģinājumā piedzīvoja neveiksmi un uzstādīto mērķi – gaisā pārvarēt vismaz 360 pēdas jeb 109,73 metrus – nesasniedza.

Šišerī, kam ir daudzu gadu pieredze Dakāras rallijreidā, gan izdevās pārvarēt attālumu starp pacelšanās rampu un nosēšanās tramplīnu, taču viņa vadītais auto piezemējās uz purngala, nevis riteņiem, un apstājās tikai pēc vairākiem iespaidīgiem kūleņiem.

Pēc negadījuma notikuma vietā nekavējoties ieradās glābēji un Šišerī ar helikopteru nekavējoties tika nogādāts tuvējā slimnīcā. Laimīgā kārtā sportists nozīmīgas traumas nav guvis.

Var atzīmēt, ka pārgalvīgas izdarības ar auto Šišerī nav sveša lieta. Iepriekš viņš ar MINI veica atmugurisku salto un šī avantūra francūzim izdevās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu