General Motors atsauc vēl 1,8 miljonus automašīnu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) pirmdien bija spiests pēdējo divu mēnešu laikā izsludināt otru vērienīgo automašīnu atsaukumu, kopumā atsaucot gandrīz 1,8 miljonus automobiļu.

Jaunākais atsaukums, kas saistīts ar automašīnās konstatētajām trīs atšķirīgām problēmām, īstenots pēc iekšējās izmeklēšanas, lai noskaidrotu, kāpēc GM bija nepieciešams tiks ilgs laiks, lai atzītu iepriekšējus aizdedzas defektus.

Vairākas ASV varasiestādes pret GM sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānija tik lēni reaģējusi uz «Chevrolet Cobalt» un «Saturn Ion» automašīnu aizdedzes defektiem, kas tiek saistīti ar 31 nelaimes gadījumu un 12 nāves gadījumiem.

Šī problēma konstatēta jau 2001.gadā, taču GM gaidījis līdz šā gada februārim, lai Ziemeļamerikā divos posmos atsauktu 1,62 miljonus automobiļu.

Pirmdienas atsaukums saistīts ar trīs atšķirīgiem defektiem, kas nav saistīti ar aizdedzes problēmām, norāda kompānija.

GM pirmdien paziņoja, ka šā gada pirmajā ceturksnī reģistrēs 300 miljonu dolāru izdevumus, lai segtu šo atsaukumu izmaksas un remontus.

Vairums no pirmdien atsauktajiem automobiļiem jeb vairāk nekā 1,5 miljoni pārdoti ASV. Tikmēr aptuveni 97 000 pārdoti Kanādā, bet pārējās automašīna citos pasaules tirgos.

Apmēram 1,3 miljoni automašīnu atsaukti saistībā ar defektīvu gaisa spilvenu brīdinājuma signālu, kas var ceļu satiksmes negadījuma brīdī izraisīt gaisa spilvenu un drošības jostu nedarbošanos.

Savukārt 355 000 automobiļu atsaukti saistībā ar prasību neievērošanu attiecībā uz galvas traumām nepiesprādzētiem pasažieriem. Toties problēmas ar bremžu pastiprinātāju sūkni likušas atsaukt 66 000 automašīnu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu