«Cēsu miesnieks» sola atmaksāt parādus klientiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

«Šobrīd gaļas pārstādes uzņēmums atrodas grūtā finanšu situācijā, bet cenšamies norēķināties ar saviem klientiem,» sola uzņēmuma «Cēsu miesnieks» vadītājs Viktors Smirnovs. Tiesa, kāda kundze mums sūdzas, ka no 14. decembra par buļļa nodošanu «Cēsu miesniekam» nav saņēmusi ne centa.

Kā «Cēsu miesnieks» kļuva par parādnieku pensionārei

TVNET lasītāja, lauksaimniece, pensionāre, kas vēlas palikt anonīma, stāsta savu atgadījumu: «14. decembrī nodevu bullīti gaļas pārstrādes uzņēmumam «Cēsu miesnieks». Šī kompānija par saņemtajiem lopiņiem parasti samaksā 30 dienu laikā; citi maksā uzreiz, bet mazāk, tāpēc izvēlējos savu bullīti nodot tieši «Cēsu miesniekā.»

Tomēr pēc 30 dienām un līdz pat šim brīdim lopa īpašniece naudu nav saņēmusi.

Cietusī ir gados veca sieviete, un viņasprāt šāda uzņēmuma rīcība ir nepieņemama: «Cēsu miesnieks» laikam cer ātrāk sagaidīt manu nāvi, lai varētu izvairīties no samaksas.»

Viņa nesen vietējā avīzē izlasīja sludinājumu, kurā «Cēsu miesnieks» aicina iedzīvotājus nodot lopus.

Cietusī piezvanīja. Klausulē atbildēja sieviete, kura laipni noteica: «Samaksa par saņemtajiem lopiem tiks pārskaitīta 30 dienu laikā.»

Taču pēc jautājuma, kāpēc netiek pārskaitīta nauda vēl par iepriekšējo bulli, ko nodeva decembrī, tūdaļ saruna tika pārtraukta, operatorei noliekot klausuli.

Cietusī skaidro, ka viņa ir nodevusi tikai vienu lopu, bet kaimiņi vairākus, kur summas mērāmas tūkstošos, ko uzņēmums arī nav samaksājis.

«Cēsu miesnieks» vēl parādā 350 tūkstošus eiro

Uzņēmuma «Cēsu miesnieks» direktors Viktors Smirnovs TVNET pauž, ka šobrīd gaļas pārstādes uzņēmums atrodas grūtā finanšu situācijā jeb atgūstas no finanšu krīzes, bet turpinot savu darbību.

Šobrīd uzņēmums cenšas atgūties no maksātnespējas, ir uzsākts tiesiskās aizsardzības process, un tā mērķi ir: samazināt savu piedāvāto sortimentu, specializējoties uz liellopu gaļas iepirkšanu un pārstrādi; atrast jaunus darījumu partnerus un investorus; panākt lielāku apgrozījumu, nepalielinot darbinieku skaitu; neizsniegt aizdevumus, ja tie nav saistīti ar saimniecisko darbību; neizsniegt galvojumus trešajām personām; mazināt izmaksas; neieguldīt savas finanses, ja tās nesniedz peļņu vismaz sešu mēnešu laikā, un iegādāt izejvielas par zemākajām cenām.

Smirnovs piebilst, ka šobrīd visiem cietušajiem klientiem, kam par lopiem netika samaksāts uzreiz, tiek maksāta pa daļām. Šobrīd kavētu maksājumu nav.

Pērn «Cēsu miesniekam» bija ap 5500 klientiem, un kopumā iepirkto liellopu vērtība bija ap 2,5 miljoniem eiro.

Šobrīd liellopu uzpircēja parāds klientiem ir 350 tūkstoši eiro, ziņo «Cēsu miesnieka» direktors.

Jauni samaksas nosacījumi

«Saprotot šā brīža situāciju, nepieciešamības gadījumā «Cēsu miesnieks» ir gatavs piedāvāt saviem piegādātājiem jaunus samaksas nosacījumus: 70-80% priekšapmaksu par dzīvsvarā nosvērtajiem lopiem lopu pirkšanas brīdī. Galīgā maksa tiek noteikta un samaksāta pēc kautsvara. Tiem klientiem, kuriem «Cēsu miesnieks» šobrīd ir parādā, piedāvājam piemaksu pie kautsvara +0,05 eiro par katru kilogramu,» norāda Smirnovs.

Viņš skaidro, ka summa par iepirktajiem lopiem tiek samaksāta divu nedēļu laikā, bet tiem, kas naudu jebkādu iemeslu dēļ nav saņēmuši, jāzvana pa tālruni +371 64107880.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu