Būvfirma «Siltums jums» kļūst par «Monum» un paplašina pakalpojumu klāstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Būvuzņēmums «Siltums jums» maina nosaukumu uz «Monum» un turpmāk pievērsīsies ne tikai inženiertīklu izbūvei, bet vairāk sniegs arī celtniecības pakalpojumus, šodien sacīja «Monum» valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš.

Plānots, ka šogad vispārceltniecības darbi sasniegs 53% no «Monum» sniegtajiem pakalpojumiem. Vēl 2012.gadā šie darbi veidoja tikai 6% no kopējā apjoma, norādīja «Monum» valdes loceklis Gatis Logins.

Pērn inženiertīklu darbi veidoja 68%, bet vispārceltniecības darbi - 21% no kopējiem apjomiem.

Šogad uzņēmums plāno sasniegt 26 miljonu eiro apgrozījumu, pērn tas bija 22 miljoni eiro.

«Mainoties laikam, mainās arī uzņēmums - tiek apgūti jauni tirgi un paplašināts piedāvāto pakalpojumu klāsts. Līdzšinējais nosaukums «Siltums jums» ierobežoja, jo, lai gan jau kopš 2012.gada piedāvājam vispārējās celtniecības pakalpojumus, joprojām tikām saistīti tikai ar siltuma un ūdens inženiertīklu izbūvi,» sacīja Māris Ozoliņš.

Logins uzsvēra, ka tagad uzņēmums vairāk pievērsīsies visu veidu objektu celtniecībai - tās būs dzīvojamās mājas, rekonstrukcijas, restaurācijas, sporta, izglītības būves, ražošanas ēkas un daudz kas cits.

«Nav izslēgts, ka pēc pāris gadiem pievērsīsimies arī transportbūvēm, tiltiem un dzelzceļiem,» nākotni prognozēja Logins.

2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 19,3 miljoni eiro un tas guva 1,08 miljonu eiro peļņu.

2013.gadā uzņēmums ierindojās 18.vietā Latvijas būvnieku topā un 384.vietā starp 500 pēc apgrozījuma lielākajiem uzņēmumiem.

Logins informēja, ka 2011.gadā uzņēmuma komanda tika pastiprināta ar kompetentiem projektu vadītājiem un būvdarbu vadītājiem. 2012.gadā uzņēmums pastāvīgā darbā pieņēma ap 150 pastāvīgu darbinieku, investēja tehnikas un mehanizēto iekārtu bāzes izveidošanā.

«Monum» īpašnieki ir Māris Ozoliņš (54,67%), Modris Ozoliņš (30,67%) un Gatis Logins (14,67%). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 375 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu