Pēc ātrās palīdzības autoparka atjaunošanas vecie auto paliks rezervē (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daļa veco Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnu nonāk muzejā, daļa tiek norakstīta, bet daļa paliek rezervē, pastāstīja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Šonedēļ pilnībā noslēgusies jauno operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu piegāde mediķu brigādēm Kurzemē, Zemgalē, Latgalē un Vidzemē. Gada laikā mediķiem reģionos nodotas 136 jaunas ātrās palīdzības mašīnas, tādējādi nodrošinot NMPD operatīvo transportlīdzekļu parka atjaunošanu.

Jaunās automašīnas tika iegādātas divās kārtās - pagājušā gada sākumā saņemti 45 jauni auto, bet šī gada sākumā - 91 transportlīdzeklis.

Līdz šim lielākā daļa dienesta rīcībā esošo brigāžu auto bija septiņus līdz 20 gadus veci. To nobraukums bija no 300 000 līdz pat nepilnam miljonam kilometru un tehniskais stāvoklis nereti apdraudēja izsaukumu izpildi un palīdzības sniegšanu pacientiem, atzīst dienesta speciālisti.

Bukša pastāstīja, ka daļa veco automašīnu, proti, tās, kuras ir aptuveni septiņus gadus vecas, tiek atstātas rezervē - gadījumam, ja kāda no jaunajām mašīnām steidzami jāremontē. Savukārt 20 gadus vecās automašīnas un tās, kuras kādu iemeslu dēļ ierobežo izsaukumu izpildi, tiek norakstītas vai nonāk muzejā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu