Ar tanku BBC nogādā petīciju «Gāzi grīdā» vadītāja aizstāvībai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC galvenajā mītnē Londonas centrā ar tanku nogādāta petīcija ar vairāk nekā miljonu parakstu, lai panāktu visā pasaulē populārā raidījuma par automašīnām «Gāzi grīdā» («Top Gear») vadītāja Džeremija Klārksona atjaunošanu darbā pēc tam, kad pats Klārksons paziņoja, ka korporācija viņu atlaidīs.

Petīcijas teatrālo nogādāšanu BBC, kad ar tanku brauca «Gāzi grīdā» tēla Stiga apģērbā ietērpta persona, rokās turot plakātu «Atjaunot Klārksonu», organizēja politiskais emuārs «Guido Fawkes».

BBC šomēnes atstādināja Klārksonu no amata saistībā ar «traci», kurā Klārksons vērsies pret vienu no raidījuma producentiem. Vēlāk izskanēja informācija, ka strīds bijis par to, ka raidījuma vadītājam pēc filmēšanas dienas nav garantēta silta maltīte.

Raidsabiedrība ir atcēlusi pēdējās trīs šīs sezonas «Gāzi grīdā» sērijas. Raidījumu visā pasaulē skatās vairāk nekā 350 miljoni cilvēku un ik gadu tā nestie ienākumi BBC komerciālajam atzaram «BBC Worldwide» ir ap 50 miljoniem Lielbritānijas mārciņu (70 miljoniem eiro).

«Sodiet Džeremiju Klārksonu, kā vien vēlaties, bet neatceliet «Gāzi grīdā«,» teica «Guido Fawkes» žurnālists Harijs Kols un piebilda, ka «mēs pārstāvam klusējošo vairākumu «Gāzi grīdā» skatītāju».

Skandāls izcēlās laikā, kad BBC jau bija izteikusi Klārksonam pēdējo brīdinājumu saistībā ar iepriekšējiem incidentiem, tostarp rasistiskiem izteikumiem.

Līdz piektdienai pretēji noskaņotu petīciju, kurā BBC lūgta atlaist Klārksonu, kurš nosaukts par «nožēlojamu cilvēku», parakstījuši 7300 cilvēku.

BBC ir sākta izmeklēšana par notikušo, kuras rezultāti gaidāmi nākamajā nedēļā.

Pats Klārksons kādā labdarības pasākumā gan jau ir pasteidzies paziņot, ka secinājums plašsaziņas līdzekļos plaši iztirzātajam gadījumam jau ir skaidrs, tomēr viņš vēlētos izbraukt vēl pēdējo apli pa «Gāzi grīdā» trasi netālu no Londonas pirms «tie bastardi mani atlaiž».

Vēlāk viņš pateicās saviem atbalstītājiem, norādot, ka izmeklēšanas iznākums drīz būs skaidrs.

54 gadus vecais Klārksons ir bijis iesaistīts neskaitāmos skandālos par saviem izteikumiem «Gāzi grīdā», kuru viņš vada kopā ar Ričardu Hemondu un Džeimsu Meju.

Klārksons vairākkārt raidījumā ir izmantojis rasistiskus vārdus un salīdzinājumus, kā arī imitējis nacistu sveicienu, jokojis par tālbraucējiem kā lielceļu prostitūtu slepkavām, izteicis aizskarošus jokus par toreizējo premjerministru Gordonu Braunu. Pērn oktobrī Klārksons Argentīnā, filmējot raidījumu brauca ar «Porsche 928», kura numura zīme bija «H982 FKL», ko daudzi uztvēra kā atsauci uz 1982.gada Folklendu salu karu starp Lielbritāniju un Argentīnu.

Abi pārējie «Gāzi grīdā» vadītāji pagaidām nav snieguši savu komentāru par notikušo un raidījuma nākotni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu