Salvadorā manuāli pārskaita prezidenta vēlēšanu balsis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Salvadorā pirmdien tika sākta prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien nodoto balsu manuāla pārskaitīšana, jo abu kandidātu iegūto balsu starpība ir maza un abi jau paziņojuši par savu uzvaru.

Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem pašreizējais viceprezidents Salvadors Sančess-Serēns no valdošās kreisās Farabundo Marti Nacionālās atbrīvošanas frontes (FMLN) vēlēšanu otrajā kārtā ieguvis 50,11% balsu, bet opozīcijā esošās labējās Nacionālistiskās republikāņu alianses (ARENA) kandidāts, bijušais galvaspilsētas Sansalvadoras mērs Normans Kihano - 49,89% balsu.

Saskaņā ar šiem rezultātiem Sančess-Serēns ieguvis par 6634 balsīm vairāk nekā Kihano.

Augstākais vēlēšanu tribunāls paziņoja, ka pasludinās vēlēšanu uzvarētāju pēc balsu manuālas pārskaitīšanas pabeigšanas, kas varētu notikt ne agrāk par trešdienu.

Tribunāla prezidents Euhenio Čikass sacīja, ka balsis tiks pārskaitītas tikai apmēram 21 balsošanas vietā, kur esot ziņots par kādām problēmām.

69 gadus vecais Sančess-Serēns pirmajā kārtā 12.janvārī bija saņēmis 49% balsu, bet 67 gadus vecais Kihano - 39%.

«Mēs uzvarējām pirmajā kārtā un tagad esam atkal triumfējuši otrajā kārtā,» paziņoja Sančess-Serēns saviem atbalstītājiem jau svētdienas vakarā.

Par savu uzvaru uzrunā atbalstītājiem paziņoja arī Kihano. Viņš apgalvoja, ka vēlēšanu iestādes kopā ar FMLN krāpušās ar vēlēšanu rezultātiem, un solīja nepieļaut «Venecuēlai līdzīgu» krāpšanu Salvadorā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu