Latvijas dzērvenes un mellenes līdz šim ir labi pārziemojušas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas dzērvenes un mellenes līdz šim ir labi pārziemojušas, pastāstīja Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

«Ogulājiem nav ne vainas, mellenēm pagaidām ir labi,» sacīja Rudzāte, piebilstot, ka laika apstākļi mellenāju un dzērvenāju ziemošanai līdz šim ir bijuši labvēlīgi.

Vienlaikus viņa piebilda - nav zināms, kā ogulājus ietekmēs turpmākie laika apstākļi. «Jāskatās, kā būs tālāk. (..) Ja būs pavasaris, piemēram, ar kaut kādu baigo mitrumu un karstumu, tad tur ir vienas slimības [kas ogulājiem var kaitēt], ja mitrums un aukstums - tad citas slimības. Tā ka mēs nekad nevaram prognozēt, kā tur īsti ar slimībām būs,» sacīja LAA valdes priekšsēdētāja.

LAA apvieno aptuveni 400 lielāko Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā izaudzētos augļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu