Aizdomās par Ņemcova slepkavību aizturēti jau četri cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ingušijas Drošības Padomes sekretārs Alberts Barahajevs paziņojis, ka saistībā ar Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turamo skaits ir pieaudzis jau līdz četriem cilvēkiem, proti, ir aizturēti vēl divi cilvēki, kas ar šo noziegumu varētu būt cieši saistīti. Iepriekš Krievijas Federālā Drošības dienesta vadītājs Aleksandrs Bortņikovs ziņoja par diviem aizturētajiem – Anzoru Gubaševu un Zauru Dadajevu, kas, saskaņā ar laikraksta «Kommersant» rīcībā esošo neoficiālo informāciju, varētu būt šī nozieguma tiešie izpildītāji.

Abi jau iepriekš minētie aizdomās turamie ir aizturēti ārpus Maskavas, taču precīzāka vieta netiek atklāta. Ir zināms, ka viens no viņiem – Zaurs Dadajevs ir saistīts ar Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova pakļautībā esošo Krievijas Iekšlietu ministrijas karaspēku vienību «Sever», kurā viņš bijis komandiera vietnieks, savukārt Anzors Gubaševs strādājis kādā privātā apsardzes uzņēmumā Maskavā.

Kremļa propagandas kanāls LifeNews apgalvo, ka visi aizdomās turamie aizturētie kādā rajona centrā Ingušijas ziemeļos 6. martā.

В Грозном подорвался гранатой подозреваемый в убийстве Немцова

Maskavas tiesai šodien būs jālemj par drošības līdzekļa piemērošanu par Ņemcova slepkavību aizdomās turamajiem.

Bet tikmēr bijušais Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks Andrejs Illarionovs izteicis pieņēmumu, ka

pavēli nogalināt Borisu Ņemcovu varētu būt devis Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs,

kurš jau vairākas dienas nav manīts plašākā sabiedrībā un nav arī piedalījies sanāksmēs, kurās tradicionāli viņam jābūt klāt.

Arī politologs Andrejs Piontkovskis jau iepriekš sociālajā tīklā twitter bija norādījis uz šo grūti izskaidrojamo faktu, kas paver ceļu dažādām spekulācijām.

Piontkovskis uzskata, ka pavēli nogalināt Ņemcovu varētu būt devuši četri cilvēki – Vladimirs Putins, Sergejs Ivanovs, Nikolajs Patruševs vai Aleksandrs Bortņikovs.

Savukārt Andrejs Illarionovs paudis pārliecību, ka jau tuvākajās dienās kļūs skaidrs, kāda ir Vladimira Putina attieksme pret šo slepkavību. Ja Kremļa varas spicē nenotiks nekādas kadru pārbīdes un Sergejs Ivanovs atgriezīsies darbā, varēs uzskatīt, ka Borisa Ņemcova slepkavība ir pastrādāta ar paša Krievijas prezidenta Vladimira Putina klusu piekrišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu