ASV lielākās bankas iztur stresa testu pirmo fāzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

31 lielākā ASV banka ir izturējusi stresa testu pirmo fāzi, ceturtdien paziņoja ASV centrālā banka Federālā rezervju sistēma (FRS).

Lai gan visas lielākās bankas izturēja šo stresa testa fāzi, starp piecām bankām ar vissliktākajiem rezultātiem bija trīs vadošās investīciju bankas «Goldman Sachs», «JPMorgan Chase» un «Morgan Stanley» galvenokārt to lielākas ekspozīcijas uz kapitāla tirgiem dēļ.

FRS kopš 2009.gada veic ikgadējos stresa testus, lai noskaidrotu, kā ASV bankas izturētu jaunu finanšu krīzi.

Stresa testa pirmajā posmā visas bankas pierādīja, ka spētu saglabāt pamatkapitāla un izsniegto kredītu attiecību vismaz 5,0% līmenī, lai turpinātu kreditēt ASV uzņēmumus un mājsaimniecības pat smagas ekonomikas recesijas apstākļos. Šī bija pirmā reize kopš stresa testu sākuma, kad to spēja pierādīt visas pārbaudītās bankas.

"Goldman" spētu saglabāt šo attiecību 6,3% līmenī, ""JPMorgan" - 6,5%, bet "Morgan Stanley" - 6,2% līmenī. Vissliktākais rezultāts - 5,1% - bija Soltleiksitijas bankai "Zions Bancorp".

Nākamajā stresa testu fāzē FRS noteiks, vai bankas spēj saglabāt šādu kapitāla līmeni un arī nodrošināt dividendes akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu