LPS pieļauj, ka 3,8 miljoni eiro elektroenerģijas pabalstiem varētu būt par maz (83)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pieļauj, ka 3,8 miljoni eiro elektroenerģijas pabalstiem, ko pašlaik šim mērķim plāno novirzīt valsts, varētu būt par maz, intervijā Latvijas Radio otrdien izteicās LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

«Precīzi droši vien šodien neviens to nevarēs pateikt [vai ar 3,8 miljoniem pietiks], liekas, ka tomēr varētu būt par maz,» pieļāva Jaunsleinis.

Kas cilvēkam jādara

Amatpersonas un pašvaldības pirmdien vienojās, ka pabalsts pienāksies trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, kam šo pabalstu pārskaitīs automātiski.

«Ja viņš uzskata, ka jābūt šim statusam un nav, tad parastā kārtībā cilvēks vēršas pašvaldības sociālajā dienestā. Tālāk nekas nav jādara, visu izdara pašvaldība un valsts, neiesaistot cilvēku,» skaidroja LPS līderis.

Viņš norādīja, ka maijā jau varēs redzēt situāciju skaidrāk, cik daudz iedzīvotāju lūgs palīdzību elektrības rēķina apmaksai.

Ko darīs

«Ja summa būs par mazu un mēs konstatēsim, ka pieaugumi būs lielāki, tad valdības līmenī var domāt, ko darīt. Domāju, ka šis variants ir labāks nekā nekāds variants. Sabiedrība zināmā mērā ir izmisumā, būs vai nebūs kompensācija un kāds būs mehānisms,» atzina pašvaldību savienības pārstāvis.

Atvērs tirgu

Elektroenerģijas tirgu pilnībā plānots atvērt 1.aprīlī, tajā iekļaujot arī mājsaimniecības. Rēķins par elektrību mēnesī mājsaimniecībai varētu pieaugt no pieciem līdz astoņiem eiro. Mājsaimniecībai varētu kompensēt 60 eiro gadā.

Ģimene vai persona atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128 eiro. Savukārt kritērijus maznodrošinātā statusam nosaka katra pašvaldība.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu