Grieķija piedāvā daļēji norakstīt iedzīvotāju un uzņēmumu parādus valstij

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas valdība trešdien ierosināja daļēji atlaist iedzīvotāju un uzņēmumu parādus valstij, tādējādi cerot atgūt vismaz daļu no parādiem.

Grieķijas finanšu ministra vietniece Nadja Valavani paziņoja, ka

parādniekiem, kuri piekritīs uzreiz samaksāt vismaz 200 eiro, varētu tikt norakstīta atlikusī parāda daļa līdz pat 50% apmērā.

Valavani informēja, ka iedzīvotāju un uzņēmumu nodokļu un sociālo iemaksu parādu kopsumma veido 76 miljardus eiro.

Tomēr par reāli atgūstamiem uzskatāmi vien deviņi miljardi jeb 11,6% no kopējās pa

rādu summas, paziņoja finanšu ministra vietniece.

Valavani norādīja, ka līdz šim Grieķija vajājusi parādniekus, kuri nav samaksājuši dažus simtus eiro, bet pievērusi acis uz miljonu parādiem, taču tagad šī situācija mainīšoties.

Tikmēr pašas Grieķijas parādi privātajiem obligāciju turētājiem, kā arī starptautiskajiem kreditoriem - Eiropas Savienībai, Eiropas Centrālajai bankai un Starptautiskajam Valūtas fondam - veido aptuveni 320 miljardus eiro.

Valavani uzsver, ka Grieķijas jaunajai valdībai ir nepieciešama nauda, lai īstenotu tās plānus palīdzēt tūkstošiem iedzīvotāju, ko negatīvi ietekmējusi ekonomikas lejupslīde un līdzšinējā taupības politika.

«Bez ieņēmumiem sociālā politika nevar tikt īstenota,» viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu