Pirms alimentu nemaksātāju publiskošanas, 10% samaksā parādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/curious_e

Tuvojoties tā saucamo alimentu nemaksātāju publiskošanai, 10% pieteikušies samaksāt parādu, ceturtdien preses konferencē paziņoja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

«Desmit procenti nemaksātāju jau ir pieteikušies kā maksātāji, uzzinot, ka viņu informācija tiks publiskota,» sacīja ministrs.

Kopējais uzturlīdzekļu nemaksātāju parāds sasniedzis 120 miljonus eiro. Šo summu par bērniem desmit gadu laikā ir samaksājusi valsts.

«120 miljoni eiro nav atmaksāti valstij, nav atmaksāti ikvienam no mums, kas ir nodokļa maksātāji. Šie neatmaksātāji ir tie, kas nepilda Civillikumā noteikto pienākumu. Jautājums ir, vai mums pārējiem, kas šos pienākumus pilda, būtu jāmaksā viņu vietā.Protams, ka nē,» pauda tieslietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka mērķis, publiskojot uzturlīdzekļu nemaksātāju vārdus, ir sniegt informāciju cilvēkiem, kas sniedz dažāda veida pakalpojumus - izsniedz kredītus, slēdz citus līgumus, «lai skaidri redzētu, ka konkrētais cilvēks valstij jau ir parādā trīs četrus, piecus, sešus, septiņus un astoņus tūkstošus eiro, ka uz šo cilvēku nevar paļauties».

«Ja kāds domā, ka pamatbūtība ir kaunināt šo cilvēku, tas ir varbūt kaut kāds pakārtots mērķis no visiem. Galvenais mērķis ir darīt visu, lai viņš pats nonāktu pie atziņas, ka viņam šis parāds pārējiem nodokļu maksātājiem ir jāatdod,» uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka grozītais Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums paredz, ka fonds jūlijā sāks publiskot ziņas par parādnieku -vārdu, uzvārdu, personas koda otro daļu un dzimšanas gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu