«Latvijas Pasts» plāno izvērst maksājumu pakalpojumus pašvaldībās, kurās nav banku filiāļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas pasta kompānija «Latvijas Pasts» plāno izvērst maksājumu pakalpojumus vairākās pašvaldībās, kurās nav banku filiāļu un iedzīvotājiem ir ierobežotas iespējas izņemt skaidru naudu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» stāstīja «Latvijas Pasta» valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

Viņš informēja, ka

pirmais projekts īstenots Valkā.

Salnājs norādīja, ka jau eiro ieviešanas laikā tika

identificēti apmēram 80 pagasti, kuros pasts ir vienīgā maksājumu iestāde un iespēja saņemt skaidru naudu.

«Šobrīd šis jautājums ir vēl vairāk aktualizējies, jo bankas kampaņveidīgi iziet no laukiem, piespiežot cilvēkus elektroniski izmantot pakalpojumus vai braukt 50-70 kilometrus līdz tuvākajai bankai,» klāstīja Salnājs.

Viņš uzvēra, ka tas ļauj «Latvijas Pastam» paplašināt savu darbību. «Valkas gadījums ir pirmais, taču mēs jau ilgstoši runājam ar daudzām pašvaldībām un domāju, ka drīzākajā laikā atvērsim šādas kases arī citās pilsētās,» solīja Salnājs. Viņš norādīja, ka maksājumu kases plānots atvērt Ventspilī, Liepājā, Aizkrauklē un iespējams citas pilsētas.

Jau vēstīts, ka «Latvijas Pasts» vienojies par sadarbību ar Valkas novada domi maksājumu pakalpojumu nodrošināšanā. No šā gada 16. februāra Valkas 1. pasta nodaļā, atverot papildu kasi, iedzīvotājiem primāri tiks nodrošināti visi maksājumu pakalpojumi. Šādi Valkas novada dome atrisinājusi problēmu, kas radās pēc «SEB bankas» filiāles slēgšanas Valkā.

«Latvijas Pasts» nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. «Latvijas Pasts» ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu