Uz Zilā karoga sertifikātu šogad pretendēs 16 peldvietas un trīs jahtu ostas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Uz starptautiski atzītās vides kvalitātes zīmes - Zilā karoga - sertifikātu šogad pretendē 16 peldvietas un trīs jahtu ostas, liecina Latvijas vides aizsardzības fonda informācija.

Starptautiskajai vērtēšanai no Latvijas ir izvirzītas Ventspils pilsētas peldvieta, Daugavpils Lielā stropu ezera peldvieta, Daugavpils peldvieta «Stropu vilnis», Vakarbuļļu peldvieta Rīgā, Abragciema peldvieta, Mārtiņsalas peldvieta Kuldīgā, Radžu peldvieta Jēkabpilī, pludmale pie Liepājas stadiona un dienvidrietumu pludmale Liepājā. Sertifikātam pieteiktas arī vairākas Jūrmalas peldvietas - «Jaunķemeri», «Dzintari», «Bulduri», «Majori» un «Dubulti». Tāpat uz sertifikāta saņemšanu pretendē Saulkrastu centra peldvieta un Limbažu Lielezera peldvieta.

No jahtu ostām Zilo karogu cer saņemt Liepājas jahtu centrs, «Marina» osta Pāvilostā un Kuivižu Kapteiņu osta.

Pagājušajā gadā Zilā karoga sertifikātu saņēma 12 peldvietas un trīs jahtu ostas.

Ar Zilo karogu ir apbalvoti vairāk nekā 4000 pludmaļu un jahtu ostu 48 valstīs visā pasaulē.

Zilais karogs ir populārākais tūrisma ekosertifikāts. Saņemot to, peldvietu apsaimniekotāji apņemas ievērot prasības vides kvalitātes uzturēšanai, bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, kā arī apņemas īstenot plašākas vides informācijas un vides izglītības iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu