VVD: Latvijā rūpniecības un lauksaimniecības ietekme uz vidi nav katastrofāla (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā rūpniecības un lauksaimniecības ietekme uz vidi nav katastrofāla, intervijā atzina Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Aina Stašāne.

Runājot par Baltijas jūras piesārņošanas problēmām, viņa pauda viedokli, ka Latvija nav pie tā vainojama. «Tas ir mans personīgais viedoklis - ne jau Latvija ir vienīgā, kas atrodas pie Baltijas jūras, un ne jau Latvija ir vienīgā, kas to piesārņo. Atcerēsimies - lai gan ir pagājis krietns laiks kopš neatkarības atjaunošanas, mums ražošana joprojām nav tādā līmenī, kā tas bija kādreiz. Arī par to ražošanu, kas ir šobrīd, nevaram teikt, ka tā katastrofāli piesārņo vidi. Kontrole pastāv, operatori kļūst apzinīgāki. No tāda viedokļa skatoties, situāciju nevaram zīmēt melnā krāsā,» teica Stašāne.

Viņa uzsvēra, ka arī intensīvā lauksaimniecība Latvijā šobrīd nav tādos apmēros, kā tas bija kādreiz un kāda tā šobrīd ir, piemēram, citās pie Baltijas jūras esošās valstīs. «Piekrītu, ka varam darīt vairāk, stingrāk kontrolēt, noteikt stingrākas prasības, bet jāsaprot, ka neesam vienīgie atbildīgie, mēs esam ļoti neliela daļiņa,» teica VVD ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu