Ženēvā debitēs Eiropas Subaru Levorg

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Subaru

Ženēvas auto šovā, kas norisināsies marta sākumā, Subaru plāno prezentēt vairākus jaunumus, tai skaitā jauno sporta universāli Levorg.

Šobrīd Subaru ir atklājuši tikai, ka notiks Eiropas specifikācijas Levorg prezentācija. Pašas specifikācijas japāņi gan pagaidām tur pie sevis. Tāpēc vienīgais atskaites punkts, kas ļauj apmēram iztēloties, ar kādu auto eiropiešiem būs darīšana, ir daži fotoattēli un pavisam nedaudz informācijas par Japānas tirgum domāto Levorg.

Subaru Levorg
Subaru Levorg Foto: Subaru

Pēc attēliem redzams, ka Levorg priekšējās daļas dizainā ir ļoti daudz kopīga ar jaunākās paaudzes Subaru WRX, bet no priekšējiem jumta balstiem uz aizmuguri tas ir tipisks universālis. Garumā auto sasniedz 4690 mm, platumā - 1780 mm, augstumā - 1485 mm, un tā riteņu bāze ir 2650 milimetru. Japānas tirgū auto tiek piedāvāts vai nu ar 1,6 litru turbo bokserdzinēju, kas attīsta 170 ZS un 250 Nm, vai arī 2 litru turbo bokseri, kura attiecīgie parametri ir 300 ZS un 400 Nm. Abos gadījumos motora vilkme caur bezpakāpju variatoru Lineartronic tiek novadīta simetriskās, pastāvīgās pilnpiedziņas sistēmai.

Runājot par vājāk motorizēto modeli, Subaru īpaši uzsver, ka tas ar vienu uzpildes reizi varot nobraukt 1000 kilometrus, jo patēriņš ir 1 litrs degvielas uz 17,4 kilometriem (ap 5,75 l/100 km). Jaudīgākais Levorg tikmēr vidēji tērējot 1 litru uz 13,2 kilometriem (7,6 l/100 km).

Tāpat ir zināms, ka Levorg tiek apgādāts ar jaunāko Eye Sight kompleksu, kurā ietilpst virkne jau pazīstamu un arī drošības sistēmu: Pre-Collision Braking Control (avārijas bremžu sistēma), Active Lane Keep System (sistēma, kas neļauj nejauši izbraukt no savas joslas), Pre-Collision Reverse Throttle Management (sistēma, kas ierobežo dzinēja jaudu, lai novērstu nevēlami strauju paātrināšanos atpakaļgaitā), Hazard Avoidance Assist (sistēma, kas palīdz apbraukt šķēršļus) un Adaptive Cruise Control (adaptīvā kruīza kontrole, kas tagad atpazīst arī priekšā braucošā auto bremžu gaismu ieslēgšanos).

Bez Levorg Subaru uz Ženēvu vedīs arī jauno Outback, kā arī Forester, kuram tagad paredzēta dīzeļdzinēja un Lineargtronic variatora kombinācija.

Subaru Outback
Subaru Outback Foto: Subaru
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu