Tesla Model X pieķerts brīvdabas testos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Tesla Motors turpina pilnveidot savus pārdošanā esošos modeļus Roadster un Model S, bet paralēli izstrādā arī pilnīgi jaunu elektroauto - krosoveru Model X.

Ambiciozā uzņēmēja Elona Maska dibinātās kompānijas iecere elektrisko modeļu klāstā iekļaut arī krosoveru bija zināma jau sen, un auto iznāciens uz lielās skatuves tika gaidīts jau 2013.gada Detroitas auto šovā. Tomēr Tesla Motors sev vien zināmu iemeslu dēļ ar Model X izlaišanu joprojām vilcinās, turklāt tikai tagad atklātībā nonākuši kadri ar krosovera praktiskajiem izmēģinājumiem slēgtā izbijušas militārās bāzes teritorijā Kalifornijas štatā, ASV.

Prototips ir maskēts un filmēts no tāluma, tomēr tā straujā paātrināšanās, bremzēšana un braukšana lielā ātrumā pa apli, ko nepavada tradicionālajiem automobiļiem raksturīgā trokšņu buķete, bet tikai riepu švīkstoņa, dod pietiekamu pamatu apgalvot, ka par Model X nav aizmirsts un tas pamazām, taču droši tuvojas masveida ražošanai.

Tesla Model X būs visai neparasts auto. Tam būs klasiskas priekšējās durvis un augšup veramas aizmugurējās durvis, kam analogs atrodams laika mašīnas DeLorean DMC 12 un leģendārā piecdesmito gadu Mercedes-Benz 300SL konstrukcijā, bet salonā paredzētas sēdvietas septiņiem pasažieriem.

Kā norāda vācu AutoBild, paredzams, ka Tesla Model X varētu tikt prezentēts Frankfurtes auto izstādē šā gada rudenī, jo kompānijas oficiālajā interneta vietnē stāv rakstīts, ka pasūtīto eksemplāru piegādes sāksies 2016.gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu