Sociālais uzņēmums Lude saņem starptautisku balvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sociālais uzņēmums Lude un vēl divi Latvijas uzņēmumi Trakais rotors un Latvijas vēstnesis saņēmuši starptautisku atzinību, iegūstot Kvalitātes inovācijas gada balvas 2013. Kopumā šajā konkursā apbalvoti uzņēmumi no Zviedrijas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Ungārijas. Līdzās Latvijas pārstāvjiem balvas saņēma arī tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Volvo.

Sociālā uzņēmuma Lude pārstāves portālu TVNET informēja, ka šī bija otrā reize, kad konkursā piedalījās Latvijas pārstāvji.

Par 2013. gada Kvalitātes inovāciju gada balvas uzvarētājiem no Latvijas mikrouzņēmumu kategorijā tika pasludināta SIA «Z2B», Latvijā plašāk zināma ar zīmolu «Lude».

Atzinība izteikta par inovāciju biznesa modelī, kur vides faktors veiksmīgi savienots ar senioru nodarbinātību.

Foto: Publicitātes foto

Šajā pašā kategorijā balvu saņēma arī SIA «Trakais Rotors» ar atrakcijas Crazy Roller modeli, kurā uzlaboti vides ietekmes un drošības rādītāji.

Valsts sektora un bezpeļņas organizāciju kategorijā balvu saņēma VSIA «Latvijas Vēstnesis» par lietotājiem pieejamākas mājaslapas www.likumi.lv izveidošanu.

Par galveno balvu «Inovāciju inovācija» sacentās visu sešu valstu uzvarētāji, un tā tika pasniegta Somijas uzņēmumam «Stick Tech» par inovāciju «everX Posterior», kas ir no šķiedrām veidota masa, radīta dentīna aizstāšanai zobārstniecībā.

Foto: Publicitātes foto

Š.g. 20. janvārī Stokholmā notika jau septītās Starptautiskās kvalitātes inovāciju gada balvas (The International Quality Award of the Year Competition) pasniegšanas ceremonija. Konkursu rīko Somijas Kvalitātes asociācija, līdzdarbojoties Latvijas, Čehijas, Zviedrijas, Ungārijas un Igaunijas kvalitātes organizācijām.

Visi uzvarētāji saņēma Somijas prezidenta Sauli Nīnistes parakstītus diplomus, un tos pasniedza Zviedrijas parlamenta spīkers Pērs Vesterbergs.

Kvalitātes inovāciju gada balva ir izveidota kā ikgadējs pasākums, lai veicinātu inovāciju attīstību, inovatīvu uzņēmumu un organizāciju atpazīstamību, kā arī pieredzes apmaiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu