ANO ģenerālsekretārs aicina pārtraukt karadarbību Debaļcevē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns trešdien aicinājis vismaz uz laiku pārtraukt karadarbību Debaļcevē, lai ļautu evakuēt civiliedzīvotājus.

Patlaban kaujinieki, kuri lauzuši septembra vienošanos par uguns pārtraukšanu, cenšas sagrābt Debaļcevi - stratēģiski nozīmīgu dzelzceļa mezglu, kas savieno viņu bastionus Doņecku un Luhansku.

«Kaujinieku ofensīva turpinās, un cilvēki mirst katru dienu,» norādīja ANO ģenerālsekretārs.

Viņš pauda atbalstu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju priekšlikumam noslēgt Debaļcevē pagaidu pamieru.

Pēdējo dienu laikā aplenkto pilsētu pametuši tūkstošiem civiliedzīvotāju, bet palikušie spiesti slēpties pagrabos bez ūdens un elektrības.

Bans aicināja kaujiniekus un Ukrainas armiju nekavējoties pārvirzīt savas militārās pozīcijas tālāk no blīvi apdzīvotiem apgabaliem.

Ukrainas konfliktā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 5300 cilvēku un aptuveni miljons bijuši spiesti pamest savas mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu