Luhanskas teroristi apgalvo, ka kaujās «izmantojuši aviāciju»

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu organizācijas «Luhanskas tautas republika» kaujinieki paziņojuši, ka uzbrukumā Ukrainas Bruņoto spēku kolonnai Debaļceves apkaimē izmantojuši lidmašīnu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Uzbrukumā izmantota pērn jūlijā sagrābtā Ukrainas kara aviācijas lidmašīna «Su-25», skaidrojuši kaujinieki.

Ukraina kaujinieku paziņojumu par «aviācijas» izmantošanu saista ar iespējamo Krievijas militāro lidmašīnu iesaistīšanu operācijās Donbasā.

«Šādi viņi ir radījuši pamatu tam, lai, iespējams, Krievijas iznīcinātāji «Su-25» varētu tikt izmantoti Doņeckas un Luhanskas apgabala teritorijās,» izsakoties par teroristu paziņojumu, norādīja Ukrainas parlamenta deputāts Jūlijs Mamčurs.

Iepriekš jau ticis ziņots, ka lidmašīnas un helikopteri, kurus varētu izmantot kaujinieki, specoperācijas gaitā iznīcināti.

Kā pagājušajā nedēļā ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos šobrīd atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Atbilstoši vēstnieka teiktajam Austrumukrainā ir arī 235 Krievijas tanki, 720 bruņutransportieri un 263 artilērijas sistēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu