Prese: ECB nepiekrīt Grieķijas parāda atmaksāšanas plānam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Centrālā banka (ECB) nepiekrīt svarīgai daļai no Grieķijas valdības parāda atmaksāšanas plāna, ziņoja britu laikraksts «Financial Times».

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis ir ierosinājis iegūt 10 miljardus eiro, pārdodot valsts kases īstermiņa parādzīmes, līdz tiks panākta vienošanās par Grieķijas parāda atvieglošanu.

ECB tomēr nepiekritīs šai parāda vērtspapīru pārdošanai 10 miljardu eiro apmērā, lai nepieļautu pastāvošās 15 miljardu eiro maksimālās robežas pārsniegšanu šādu parāda vērtspapīru emisijai,

ziņoja «Financial Times», atsaucoties uz sarunās iesaistītām amatpersonām.

Trešdien ir paredzēta Varufaka tikšanās ar ECB pārstāvjiem jaunā sarunu kārtā pēc galēji kreiso partiju apvienības «Radikāli kreiso koalīcija» (SYRIZA) līdera Alekša Cipra vadītās valdības izveidošanas Grieķijā.

Šīs tikšanās gaitā ECB apsvērs, vai turpināt ārkārtas finansējuma nodrošināšanu Grieķijas bankām.

Eiropas fondu tirgos otrdien bija kāpums pēc tam, kad jaunā Grieķijas valdība izklāstīja savus priekšlikumus, kuri tika uztverti kā apliecinājums tam, ka Grieķijas parāda vienpusēja anulēšana ir mazāk gaidāma.

SYRIZA janvārī uzvarēja parlamenta vēlēšanās pēc solījumiem mīkstināt nepopulāros taupības pasākumus,

kurus 2012.gadā Grieķijai noteica starptautiskie kreditori kā nosacījumu finansiālās palīdzības piešķiršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu