Renault atklāj savu Qashqai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renault

Renault nupat atklājis savu kompakto krosoveru - modeļa Captur lielo brāli un Nissan Qashqai ļoti tuvu radinieku Kadjar.

Kadjar ir pirmais Renault C segmenta krosovers. To francūži vispirms piedāvās kontinentālajā Eiropā, pēcāk vairākās Āfrikas un Vidusjūras baseina valstīs, un visbeidzot arī Ķīnā. No stratēģiskā viedokļa Kadjar ir nozīmīgs produkts, lai veicinātu Renault pārdošanu ārzemēs. Kompānija norāda, ka Renault grupas pārdošanas apjoms 2014.gadā bijis 2 712 432 automobiļu; no tiem 46 procenti realizēti ārzemēs. Vēl 2010.gadā ārpus Eiropas tika pārdoti 37 procenti Renault. Ar jauno krosoveru pārrobežu tirgus īpatsvaru paredzēts kāpināt tālāk. Jo īpaši svarīgs ir Ķīnas tirgus, kur 1999.gadā tika pārdoti 600 000 jauni auto, bet pērn - 22 miljoni. Šā milzīgā Āzijas tirgus sniegtās iespējas arī ir galvenais iemesls, kādēļ Kadjar kļūs par pirmo tur ražoto Renault.

Dizaina ziņā Kadjar ir acīmredzamas līdzības ar Captur. Ja pavirši paskatās uz pirmajiem attēliem, tad pat nepateiksi, ka tajos redzamais auto nav Captur. Ja ieskatās pamatīgāk, tad gan var pamanīt, ka Kadjar ir nopietnāks par Captur un to apstiprina arī šobrīd publiskotie raksturlielumi. Kadjar ir 4,45 metrus garš, 1,84 metrus plats, 1,6 metrus augsts, tā klīrenss ir 19 centimetri un maksimālais uzstādāmo riteņu izmērs - 19 collas.

Kadjar ir Renault-Nissan alianses izstrādājums, un tas nozīmē, ka tam ir daudz kopīga ar Nissan Qashqai, tai skaitā iespēja izvēlēties modeli ar 4x2 piedziņas sistēmu (proti, priekšpiedziņu) vai ar inteliģento 4x4 sistēmu, kam ir Auto, LOCK un 2WD braukšanas režīmi.

Par motorizācijas opcijām šobrīd informācijas nav, taču varam gaidīt, ka tās Kadjar gadījumā būs stipri līdzīgas kā Qashqai - neliela darba tilpuma benzīna un dīzeļdzinēji.

Tas, ko Renault neslēpj, turpretī ir iespēja automobili apgādāt ar R-Link 2 multimediju sistēmu, kam ir balss atpazīšanas funkcija, ar kuru vadīt radio, telefonu, navigāciju un dažādas uzstādītās lietotnes, kā arī LED priekšējiem lukturiem, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, joslu maiņas asistentu, atpakaļgaitas kameru, automātiskās bremzēšanas sistēmu un citiem labumiem, kas jau sastapti Nissan Qashqai.

Renault Kadjar pasaules pirmizrādi piedzīvos Ženēvas auto šovā. Medijiem un industrijas profesionāļiem izstāde būs atvērta no 3. marta, bet pārējie interesenti to varēs apmeklēt no 5. marta.

Renault Kadjar
Renault Kadjar Foto: Renault
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu