Latvijas prezidentūras pasākumus pirmā mēneša laikā apmeklējuši 2260 dalībnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumus pirmā mēneša laikā apmeklējuši 2260 dalībnieki, liecina prezidentūras sekretariāta apkopotā informācija.

Sekretariāts norādījis, ka Latvijas prezidentūras pirmā mēneša laikā norisinājušās 16 sanāksmes, kuras kopumā apmeklējuši 2260 dalībnieki, kā arī 284 žurnālisti.

Savukārt prezidentūras kultūras pasākumu laikā notikuši seši koncerti un astoņas izstādes Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, Beļģijas galvaspilsētā Briselē, Anglijas galvaspilsētā Londonā, kā arī Ņujorkā, Rīgā un citviet. Tāpat Latvijas mākslinieki ieguvuši 1. un 2.vietu Starptautiskajā Harbinas Ledus un sniega skulptūru festivālā Ķīnā, kā arī prezidentūras pirmā mēneša laikā tikusi izdota prezidentūras pastmarka 0,64 eiro nominālvērtībā.

Kā vēl vienu būtisku notikumu Latvijas prezidentūras sekretariāts min ES Padomes ēkā atklāto Latvijas dizaina un virtuālās dejas ceļu «Springuleits», kurā kopumā izdejoti 330 444 soļi.

Tāpat prezidentūras pasākumu viesi mēneša laikā nobaudījuši 1200 «Kārums» sieriņus, 720 «Herkuless» batoniņus, 384 «Herkuless» putras porcijas, 84 kilogramus «Ezerkauliņu» burkānus, 27 kilogramus «Rāmkalnu» sukāžu, 756 litrus «Venden» ūdens, kā arī 41 kilogramu kafijas «Melnā kafija».

Latvija uz sešiem mēnešiem pārņēmusi ES rotējošo prezidentūru, par savas darbības prioritātēm nosakot ES konkurētspējas un izaugsmes risināšanu, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, kā arī Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošanu ES attīstībā.

Katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi, tostarp veicot koordinācijas funkcijas, sadarboties ar citām dalībvalstīm un ES Padomes Ģenerālsekretariātu, Eiropas Komisiju, Eiropas Parlamentu un Eiropadomes priekšsēdētāju.

Paredzams, ka prezidentūras laikā Latvijā norisināsies aptuveni 200 pasākumi, no kuriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies vairāk nekā 100 pasākumu. Plānots, ka Latviju prezidentūras laikā kopumā apmeklēs vismaz 25 000 ārvalstu politiķu un amatpersonu, kā arī 700 žurnālistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu