Doņeckā sarīkota sagūstīto Ukrainas karavīru parāde

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Promaskaviskie kaujinieki ceturtdien Doņeckā sarīkoja sagūstīto Ukrainas karavīru parādi, gājienā pa pilsētas ielām liekot doties aptuveni 20 karagūstekņiem.

Vairāki desmiti Doņeckas iedzīvotāju gūstekņus apmētāja ar sniegu un stikla lauskām.

Civilistu drēbēs saģērbtos karavīrus, no kuriem vairāki bija ievainoti, teroristi piespieda piecas līdz desmit minūtes pūļa priekšā stāvēt uz ceļiem.

Pūlis izkliedza apvainojumus un apmētāja gūstekņus ar stikla gabaliem, arī ar stikliem no ceturtdienas rīta pusē sašautā trolejbusa un sabiedriskā transporta pieturas.

Foto: AFP/LETA

«Viņi ir jāsoda tāpat kā Sadams Huseins. Viņi ir slepkavas. Viņi nogalināja mūsu bērnus,» pensionāre Zina sacīja ziņu aģentūras AFP korespondentam.

Kāda cita Doņeckas iedzīvotāja Ļuda, arī pensionāre, pauda līdzjūtību karavīriem, sakot, ka viņai ir «kauns par to, kas notiek».

«Man viņu ir žēl. Viņi ir [Ukrainas prezidenta Petro] Porošenko upuri. Viņi nav vainīgi, viņi uz šejieni tika nosūtīti,» raugoties uz gūstekņiem, viņa ar asarām acīs sacīja.

Maskavas finansētie un apbruņotie kaujinieki, kā arī Krievijas līderi par uzbrukumu autobusa pieturai, kas atrodas tālu no frontes līnijas, apsūdz Ukrainas bruņotos spēkus. Daži Krievijas mediji notikušajā vaino «sabotierus», kas dziļi Doņeckas iekšienē iebraukuši ar atkritumu savākšanas automašīnu.

Oficiālā Kijeva uzstāj, ka uzbrukumu veikuši promaskaviskie spēki.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņoja, ka atbildība par šo apšaudi gulstas ne tikai uz kaujinieku, bet arī Krievijas pleciem.

Viņš norādīja, ka Krievija ir tikpat vainīga, cik prokremliskie kaujinieki, jo tā apgādā kaujiniekus ar smagajiem ieročiem un atbalsta ar karavīriem.

«Krievu teroristi atkal pastrādājuši šausmu darbus pret cilvēci. Un atbildīga par to ir Krievijas Federācija,» uzsvēra Jaceņuks.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu