Vīrietim jāmācās savaldīt jutekļus un uzņemties atbildību (74)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr /Mademoiselle Frost

Jogesčandra Das jau desmit gadus studē vēdisko filozofiju un praktizē Bhakti jogu. Liepājā viņš bija ieradies, lai lasītu lekciju «Sieviete kā dieviete jeb kā veidot harmoniskas attiecības». Ko par sievietes un vīrieša attiecībām māca vēdas?

Kas jāzina, jāmāk vīrietim?

– Pirmais – savaldīt savus jutekļus. Valdīt pār saviem dzimumorgāniem, pār vēderu un mēli. Orgāns bauda, vēders ēd, mēle runā. Otrais – prast uzņemties atbildību. Ja vīrietis ir tiešām atbildīgs, tad viņam vienmēr svarīga būs ģimene. Ja viņš līdz 25 gadu vecumam nav apguvis un sapratis to, ko nozīmē atbildība, tad turpmāk, kļūstot vecākam, tas vairs nesanāks. Vai tad mūsdienu sabiedrībā novērtē tos, kuri ir tiešām atbildīgi? Vai puišiem māca tādiem būt? Vairumā gadījumu nē. Tādēļ

ne velti vēdās sacīts, ka mūsdienu pasauli apdzīvo tikai sievietes, jo vīrieši nepilda savus solījumus.

Vīrieša patiesā būtība ir: pateicu un izpildīju. Tad nerunā, ja nevari ko izpildīt!

Sacīji, ka vīrieši nesaprot mazus bērnus.

– Tā tas notiek, kamēr viņiem galvā ir tikai sekss. Kad no tā atturas, tad vīrietis kļūst kā mākslinieks – ar jūtīgu sirdi un spējīgs uztver smalkās formas. Mazi bērni sajūt un uztver tikai smalkās formas, kas tik pašsaprotamas sievietēm. Paceļot savu enerģiju līdz vēdera čakrai, vīrietis sāk saprast bērnus, bet, ja enerģija paceļas līdz sirds čakrai, tad arī sievieti. Ja visu laiku enerģija aizplūst seksā, kā lai tā paceļas uz augšu?

Kas notiek, ja vīrieša vietu attiecībās ieņem sieviete?

– Tad vīrietis kļūst par sievieti! Dialogs: «Kādu filmu skatīsimies?» «Kādu tu gribi, mīļā?» Viņš patiesībā zina, ko grib, bet baidās to pateikt, jo blakus ir sievieteboss. Sievietei jāatrodas savā – sievietes – vietā. Šajā saistībā ir kāds stāsts. Valsts prezidents ar savu kundzi aiziet uz restorānu. Pie viņiem pienāk restorāna īpašnieks, un pirmā lēdija viņā pazīst savu bijušo klasesbiedru. Abi aiziet malā parunāties divatā. Vīrsprezidents sēž pie galda un paliek greizsirdīgs. Kad sieva atgriežas, viņš, valdot greizsirdību, saka: «Ja tu būtu apprecējusies ar viņu, tev tagad būtu restorāns...». Sieva aizdomājas:

«Nē, ja es būtu apprecējusies ar viņu, viņš tagad būtu valsts prezidents.»

Aiz katra ietekmīga vīrieša vienmēr ir gudra sieviete.

Daļa sieviešu padomās: «Man jābūt vecim brunčos, jo īstu vīriešu nav!»

– Variants tikai viens – sievietei jākļūst par sievieti! Nereti viņa pārmet, ka vīrs neko mājās nepalīdz, bet viņš mēmi uzdod jautājumu: «Vai tu man uzticies?» Ja sieviete grib, lai viņu vada, tad viņai pilnībā jāuzticas savam vīrietim. Tāds ir likums. Kāpēc viņš lieliski vada firmu, uzņēmumu? Tādēļ, ka visi tajā strādājošie priekšniekam tic un viņu respektē. Par ko kļūs vīrs, ja sieva viņu desmit reizes dienā nosauks par cūku? Sievietes lieliski spēj programmēt vīriešus. Satiekas divas draudzenes, un viena stāsta: «Tev ir tik brīnišķīgs, gudrs un strādīgs vīrs! Viņš manās mājās kanalizāciju salaboja, krānu nomainīja, flīzes pielika!» Otra izbrīnā iepleš acis: «Vai tu runā par to lupatu, kas tur dīvānā guļ un gadu nepieliek pie mūsu ārdurvīm zvanu?!» Pirmā sieviete vīrieti iedvesmoja, otrā pati pataisīja par lupatu.

Savās lekcijās stāsti, ka vīrietim mīlestība ir tikai daļa no viņa dzīves, bet sievietei – visa viņas dzīve.

– Sievietei ģimene tomēr ir galvenais. Tās un savu bērnu dēļ viņa, ja vajag, var strādāt arī 20 stundu diennaktī. Vīrietis savus spēkus sadalīs, lielu daļu veltot darbam, ne ģimenei. Sieviete pieņems ļoti daudz ko, ja viņai būs īsts vecis ar atbildības izjūtu.

Kas vīrietim jāzina par sievieti?

– Dažas ļoti būtiskas lietas un pats svarīgākais, pirmkārt, viņam jāsaprot, ka, satiekot sievieti un jebkurā situācijā esot kopā ar sievieti, ir jāatceras – VIŅA NAV VĪRIETIS, jeb kaut kas tieši tāds pats kā es, kurš mani pilnībā sapratīs kā vīrietis vīrieti. Abu dzimumu atšķirība vēl ir tāda, ka sieviete jau pirmajā randiņā saskata viņā trūkumus, bet iemīlējies vīrietis gadu un vairāk uz izredzēto skatās kā uz dievieti, kurai nav trūkumu. Otrkārt, jāņem vērā sievietes mainīgā daba. Jūs tik bieži gribat visu un vienlaikus – neko konkrētu. Vienu dienu viņa pasaka, ka mīl, otru, ka nemīl. Tad viņam jāatbild: «Labi, mīļā, ko ēdīsim vakariņās?» Nevajag reaģēt uz sievietes mainīgo dabu. Stabilitāte, miers, pacietība – tas raksturo īstu vīrieti, un to var iemācīt tikai bērnībā. Kas notiek mūsdienu pasaulē?

Vecākiem nav laika bērnus audzināt, un tie sēž pie datoriem un spēlēm.

Tur viss notiek ātri. Nesanāca šī spēle, ņemšu nākošo. Jāspēlē ātrāk, ātrāk, jo tikai tad sola labu rezultātu. Puisis izaug un nemāk savaldīties. Ja kā piemērs nav bijis tēvs, ja nav sabiedrībā cienītu, respektētu vērtību, kādam jābūt vīrietim, tad izaugt par tādu ir ārkārtīgi grūti.

Sievietes loma ir kalpot savam vīram un audzināt bērnus.

Vismaz 70 % laimes sieviete gūst ģimenē.

Viņa var atrasties skaistākajās, brīnišķīgākajās vietās pasaulē, bet, ja viņai nav savu māju un mīlestības, pa īstam labi nebūs. Ja sieviete mājās radīs harmoniju, vīrietim būs nauda un viss cits. Sievietei jābūt uzticīgai savam vīrietim ne tikai ar ķermeni, bet arī savā runā un darbos.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu