Sods par braukšanu bez biļetes būs no 20 līdz 50 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No šā gada 20.februāra par regulāro pasažieru pārvadājumu līguma pārkāpumu, kad persona sabiedrisko transportu izmanto bez samaksas vai biļetes, kontrolieris pasažierim, kas neietilpst Rīgas domes noteiktajās atlaižu kategorijās, piemēros līgumsodu apmērā no 20 līdz 50 eiro, bet personām, kas transportu var izmantot ar atlaidēm vai bez maksas - trīs līdz 30 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja «Rīgas satiksmē».

Braucot bez biļetes vai samaksas, kā arī ja pasažieris neuzrāda biļeti vai kopā ar biļeti neuzrāda braukšanas maksas atvieglojumu apliecinošu dokumentu vai nav ievērojis biļešu izmantošanas kārtību sabiedriskā transporta maršrutu sakritības robežās, sods par līgumsodu apmaksu uz vietas būs 20 eiro. Savukārt, ja sods uz vietas netiks samaksāts, tad līgumsoda pēcapmaksa būs jāveic 30 eiro apmērā gadījumā, ja pasažierim līgumsods nav bijis piemērots gadu pirms pārkāpuma izdarīšanas, 35 eiro apmērā, ja līgumsods gada laikā iepriekš piemērots vienu reizi, 40 eiro - ja divas reizes un 50 eiro - ja vismaz trīs reizes.

Saskaņā ar noteikumiem brauciena reģistrācija jāveic arī tiem pasažieriem, kuri sabiedrisko transportu izmanto ar atlaidēm vai bez maksas. Ja brauciena reģistrācija netiek veikta, šiem pasažieriem sods no 2015.gada 20.februāra būs trīs eiro, maksājot uz vietas. Ja līgumsods uz vietas netiks samaksāts, tad līgumsoda pēcapmaksa būs jāveic piecu eiro apmērā gadījumā, ja pasažierim līgumsods nav bijis piemērots gadu pirms pārkāpuma izdarīšanas, 7,50 eiro apmērā, ja līgumsods gada laikā iepriekš piemērots vienu reizi, 15 eiro - ja divas reizes un 30 eiro - ja līgumsods gada laikā būs piemērots vismaz trīs reizes.

Kā jau iepriekš informēja «Rīgas satiksmes» vadītājs Leonīds Bemhens,

pašvaldība domā arī par instrumentiem līgumsoda piedziņai -

par Valsts un pašvaldības policijas dalību kontroles reidos, kopējo kontroles dienesta stiprināšanu un parādu piedziņu nenomaksāta soda gadījumā.

Kā ziņots, līdz ar biļetes cenas paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā pieaugs arī līgumsods par braukšanu bez biļetes, proti, tas paaugstināsies no pieciem eiro līdz 20 eiro, Rīgas domē notiekošajā preses brīfingā 16.janvārī pastāstīja Bemhens.

Ņemot vērā, ka valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā, a informēja Rīgas domē.

Pēc «Rīgas satiksmes» izmaksu aprēķiniem, jaunā pilnās biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā no februāra būs 1,15 eiro. Tas nozīmē, ka ikvienam cilvēkam, kurš neietilpst kādā no pasažieru kategorijām, kam dome noteikusi atlaides,

neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas biļete maksās 1,15 eiro.

Tikmēr, iegādājoties biļeti pie transporta vadītāja, tā maksās divus eiro.

Šogad Rīgā tiks saglabātas visas esošās atlaides un brīvbiļetes, bet daudzām plašām grupām tiks noteiktas jaunas atlaides, saglabājot viņiem esošās biļešu cenas.

Viena brauciena cena no februāra pieaugs arī Rīgas mikroautobusos, kur tā būs analoga cenai sabiedriskajā transportā - 1,15 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu