Lielbritānijas grautiņus izraisījusī slepkavība nebija pretlikumīga policijas rīcība (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas izmeklēšanas zvērinātie trešdien secinājuši, ka policists rīkojies likumīgi, nošaujot 29 gadus veco Marku Daganu, kura nāve 2011.gadā aizsāka plašus grautiņus Londonā.

Dagans tika nošauts 2011.gada augustā Londonas ziemeļos esošajā Totenemas rajonā.

Brīdī, kad Dagans tika sašauts, viņam rokās nebija ieroča. Bet viņam bija ierocis brīdī, kad policija apturēja taksometru, kurā viņš brauca. Dagans aizmeta ieroci īsi, pirms tika nošauts, norādīja zvērinātie.

Spriedums, ka policijas rīcība bijusi likumīga, tika pieņemts ar astoņām zvērināto balsīm pret divām.

Sašutis par šādu lēmumu, Dagana brālis nolādēja zvērinātos. Citi viņa atbalstītāji kliedza «slepkavas» un dauzīja durvis. Lai savaldītu situāciju, bija jāiesaistās apsargiem.

Lielbritānijas likumi nosaka, ka nenoskaidroti vai pēkšņi nāves apstākļi ir jāizmeklē.

2011.gadā divas dienas pēc Dagana nošaušanas Totenemā sākās vardarbība, un drīz vien nemieri izpletās arī uz citiem Londonas rajoniem un citām pilsētām.

Nemieros dzīvību zaudēja pieci cilvēki un vairāki desmiti tika ievainoti. Sabojāts vai iznīcināts tika īpašums vairāku miljonu mārciņu vērtībā.

    Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu