NMPD arodorganizācijas izsaka neuzticību dienesta vadītājam Ploriņam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) arodorganizācijas šodien pēc sapulces un tikšanās ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) nobalsojušas par neuzticības izteikšanu NMPD vadītājam Armandam Ploriņam, pastāstīja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas priekšsēdētājs Aleksejs Baranovs.ksejs Baranovs.

Baranovs stāstīja, ka arodorganizācijas vērsīsies pie Belēviča ar lūgumu izvērtēt Ploriņa atbilstību amatam.

Par neuzticības izteikšanu vienbalsīgi nobalsoja Rīgas reģiona dienesta arodorganizācija, kā arī Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģiona arodorganizācijas. Latgales arodorganizācijas pārstāvji uz sapulci nebija ieradušies, bet Baranovs pieļāva iespēju, ka par neuzticības izteikšanu šī reģiona arodorganizācija varētu nobalsot iekšējā sapulcē.

Iemesls šādam lēmumam esot iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, informēja Baranovs.

Ploriņš: Man absolūti nav par ko kautrēties saistībā ar paveikto NMPD vadītāja amatā

Man absolūti nav par ko kautrēties saistībā ar paveikto Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja amatā, un to, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) varētu izvērtēt manu līdzšinējo darbību dienestā, vērtēju pozitīvi, sacīja NMPD direktors Armands Ploriņš.

Dienesta vadītājs, atbildot uz jautājumu, kā vērtē Rīgas, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales dienesta arodorganizāciju lēmumu izteikt viņam neuzticību, apgalvoja, ka paraksti par neuzticības izteikšanu tika savākti formāli, jo tikšanās laikā ar arodorganizāciju pārstāvjiem un veselības ministru netika izskanējis neviens iebildums vai jautājums par to, ka viņam būtu jāatkāpjas.

Tāpat neviens nerunāja par reāli paveikto dienestā, piebilda Ploriņš.

Jau ziņots, ka arodbiedrības NMPD vadītājam pārmet ne tikai izšķērdīgo un darbiniekiem neērto automašīnu iepirkumu, par kuru iepriekš ziņojusi Valsts kontrole, bet arī citus, iespējams, nelietderīgus līdzekļu izšķiešanas gadījumus. Tajā pašā laikā Ploriņa vadītajā dienestā esot katastrofāls darbinieku trūkums un zems atalgojums.

Pats Ploriņš iepriekš norādīja, ka gadījumā, ja NMPD arodorganizācijas prasīs viņa atkāpšanos, viņš to nedarīs.

Ploriņam neesot saprotami iemesli, kāpēc tik pēkšņi arodorganizācijas ir sākušas šāda veida darbības. Viņš norādīja, ka ar arodorganizāciju pārstāvjiem nav ticies pusgadu un, lai konstruktīvi risinātu problēmas, organizāciju pārstāvjiem bija pie viņa jāvēršas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu