Latvijā izveidota savstarpējo aizdevumu platforma ar starta kapitālu miljona eiro apmērā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā izveidota savstarpējo aizdevumu platforma «Mintos», kuras izveidei piesaistīts starta kapitāls miljona eiro apmērā, pavēstīja «Mintos» valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šulte.

Pēc viņa teiktā, tas ir otrais lielākais Latvijā piesaistītais finansējums «start-up» uzņēmumam pēc «Infogr.am» investīciju darījuma, kas bija 1,34 miljonu eiro apmērā.

«Nākotnes finanšu pakalpojumu tirgus balstīsies uz diviem fundamentāliem stūrakmeņiem – attīstītiem tehnoloģiju risinājumiem un vienkāršu komunikāciju ar klientu. Kā konkurētspējīgu alternatīvu komercbanku pakalpojumiem esam izveidojuši platformu interneta vidē, kura saved kopā kredītņēmējus ar cilvēkiem, kuriem ir brīvi naudas līdzekļi un kuri vēlas tos investēt,» atzīmēja Šulte.

Platformu plānots prezentēt nākamnedēļ, 21. janvārī.

Šulte un «Mintos» finanšu direktors Mārtiņš Valters iepazīstinās ar to, kā radās ideja, veidot «start-up» uzņēmumu, kā arī par pieredzi, piesaistot nepieciešamo finansējumu. Tāpat viņi skaidros platformas lomu Latvijas finanšu pakalpojumu tirgū, tostarp atbildēs uz jautājumu, vai «Mintos» konkurē ar komercbanku sniegtajiem pakalpojumiem.

Savukārt pētījuma centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš prezentēs pētījuma datus par iedzīvotāju uzkrāšanas paradumiem un attieksmi pret tiem.

«Lursoft» informācija liecina, ka «Mintos» reģistrēts pērn maijā, uzņēmuma pamatkapitāls ir miljons eiro. «Mintos» ir akciju sabiedrība, un tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja ir Ramona Miglāne, bet padomes priekšsēdētāja vietnieks - Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins. Padomē strādā arī finanšu konsultanta «Superia» direktors Mārtiņš Krūtainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu