Mazda6 pārspējusi dīzeļdzinēju ātruma rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Mazda piedzīvojis ļoti veiksmīgu gada nogali, ATP testos Papenburgā, Vācijā pārspējot 20 Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ātruma rekordus saskaņā ar FIA standartiem. Trīs Mazda6 ar 2,2 litru 175 ZS dīzeļdzinējiem piedalījās 24 stundu maratonā, pirmajam automobilim sasniedzot 221,072 km/h lielu ātrumu un pārējiem diviem iepaliekot vien pavisam nedaudz.

Līdzšinējais rekords ar dīzeļdzinējiem aprīkoto sērijveida automobiļu vidū bija 209,824 km/h (kategorijā ar dzinēja darba tilpumu no 2,0 līdz 2,5 litriem). Visiem trijiem Mazda modeļiem izdevās uzstādīt arī citus vidējā braukšanas ātruma rekordus dažādās distancēs saskaņā ar FIA standartiem.

Pie automobiļu stūres 24 stundu laikā sēdās 23 vadītāji no 23 Eiropas Savienības valstīm, kopumā nobraucot vairāk nekā 5300 km. To vidū bija profesionāļi, kā arī žurnālisti un autobraukšanas entuziasti, kuriem bija iespēja pieteikties braucienam kampaņas ietvaros, kuru 2014.gada maijā uzsāka Mazda. Pusotras stundas brauciena laikā vadītājiem bija aizliegts iebraukt zemas gaisa pretestības zonā aiz priekšā braucošajiem automobiļiem.

Tāpat īpaši uzmanīgi bija jāizbrauc šaurie līkumi, lai nezaudētu braukšanas ātrumu. Pēc 24 stundu brauciena visu trīs Mazda6 vidējais braukšanas ātrums atšķīrās vien par 0,89 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu