Daļā no «Gan Bei» restorāniem pirmčeki joprojām tiek rakstīti ar roku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem pērn decembrī «Gan Bei» restorānos ir uzstādīti citi kases aparāti, tomēr daļā no «Gan Bei» restorāniem pirmčeki joprojām tiek rakstīti ar roku, apstiprināja «Gan Bei» restorānu pārvaldītājas SIA «Lage Ko» mārketinga vadītāja Antra Ozoliņa.

Viņa skaidroja, ka tas ir tāpēc, ka tehnisku iemeslu dēļ daļā no uzņēmuma struktūrvienībām nav iespējams izdrukāt šos pirmčekus no kases aparāta. Taču gala čeki, kas klientiem tiek izsniegti pēc norēķināšanās, tiek izdrukāti no kases aparātiem.

Uzņēmums patlaban strādā, lai tuvākajā laikā visās uzņēmuma struktūrvienībās arī pirmčeki tiktu izdrukāti no kases aparāta, teica Ozoliņa.

Tiesa, cik tieši lielā daļā restorānu patlaban pirmčekus nav iespējams izdrukāt un kad tieši visās struktūrvienībās būs nodrošināta pirmčeku izdrukāšana no kases aparāta, Ozoliņa nevar pateikt.

«Lage Ko» pārstāve atzīmē, ka visas uzņēmuma struktūrvienības patlaban ir aprīkotas ar rezerves kases aparātiem un sistēmām, ko ir pārbaudījis un par atbilstošām noteikumiem atzinis VID.

Jautāta, vai pēc izskanējušajām ziņām pagājušā gada decembra sākumā par nelikumībām, kas saistītas ar «Gan Bei» īpašniekiem, uzņēmums nav novērojis apmeklētāju un apgrozījuma kritumu, Ozoliņa norāda, ka viņas rīcībā šādas informācijas nav. Līdz ar to viņa nevar to komentēt.

Kā ziņots, ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistītā organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma, uzskata Finanšu policija, kas 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus, tostarp Saeimas deputāta Sergeja Potapkina (S) sievu, kura bijusi viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām.

Ņemot vērā daudzos gadījumus, kad notiek nelikumīga ielaušanās kases aparātu sistēmās, tehniskās prasības kases aparātiem būtu jānosaka vēl stingrākas, nevis jāmīkstina, kā to vēlas tirgotāji, iepriekš sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Dace Pelēkā informēja, ka 2014.gada desmit mēnešos tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas nozares uzņēmumos veikto pārbaužu rezultāti liecina, ka 628 gadījumos jeb 52% no visiem pārbaudītajiem konstatēta iejaukšanās elektronisko kases aparātu sistēmās.

Kopumā šogad desmit mēnešos 1474 veiktajās tematiskajās pārbaudēs tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju uzņēmumos 71% gadījumu konstatēti dažādi pārkāpumi. 1208 gadījumos jeb 82% konstatēti pārkāpumi saistībā ar elektroniskajiem kases aparātiem.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Lage Ko» 2013.gadā apgrozīja 11,5 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 10,21 miljons eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 238 877 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 183 652 eiro.

SIA «Lage Ko» dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 506 684 eiro. «Lage Ko» īpašnieki ir Natālija Pavlova - 33,33%, Irēna Līce - 33,33% un Oļegs Arups - 33,33%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu