Bērziņa premjera kandidātu jau apspriež partijas; favorīts «Vienotībā» - Reirs (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prezidentam Andrim Bērziņam ir padomā viens konkrēts premjera amata kandidāts, kuru piedāvāt partijām, ja tās nespēs vienoties līdz 7.janvārim, taču tas nebūšot nekāds pārsteigums, jo šī cilvēka vārds jau ir publiski izskanējis starp partiju apspriestajiem augstā amata potenciālajiem pretendentiem.

Bērziņš šorīt telekanālā LNT stāstīja, ka vakar ap pusdienas laiku «Vienotības» pārstāvji viņam ziņojuši, ka izskatot trīs potenciālos kandidātus premjera amatam. Ņemot vērā, ka nedēļas pirmajā pusē ārpus Latvijas bija devusies «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa, bet tagad uz Eiropadomi Briselē aizbraucis cits partijas līderis, demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis, reāla virzība nākamā premjera jautājumā esot gaidāma ne ātrāk par sestdienu. Bērziņš cer, ka premjeru izdosies nominēt vēl pirms Ziemassvētkiem, lai kandidāts pa brīvdienām varētu pastrādāt pie valdības veidošanas.

No «Vienotības» rindām Bērziņa «favorīts numur viens» ir Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, kura galvenais plus esot informētība un izpratne par aktuālajiem politikas procesiem. Tomēr Bērziņš uzsvēra, ka šis ir «Vienotības» iekšējais jautājums, viņš nepiedalās šajā lemšanā, bet «Vienotība» «dziļdomīgi klusē».

Bērziņš domā, ka viņa kritēriji, kādam jābūt nākamajam premjeram, partijām ir skaidri, proti, tam jābūt cilvēkam, kas īsajā atvēlētajā darba laikā spēj nodrošināt valdības darbu. Šoreiz Bērziņš īpaši uzsvēra, ka ļoti nozīmīgi premjera un valdības darbā atlikušajos mēnešos līdz Saeimas vēlēšanām būs Eiropas Savienības jautājumi, kuros Latvijas premjeram būs jābūt spējīgam pārstāvēt valsti. Kā atzīmēja prezidents, arī aizejošais premjers Dombrovskis sadarbībā ar ministrijām izstrādājot sarakstu ar darbiem, kas vēl nav padarīti, bet kuriem jāpievērš būtiska uzmanība.

Bērziņš rēķinoties, ka, politiskajām debatēm iekarstot, var arī tikt atlaists no prezidenta amata, bet «tas mani neatturēs rīkoties loģiski un objektīvi».

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu