LNO nākamgad varēs iztikt bez valdības nepiešķirtajiem 100 000 Ls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālā opera (LNO) varēs īstenot visus iecerētos Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumus arī ar 100 000 latu mazāku finansējumu no valdības, nekā tika prasīts.

Kā informēja LNO preses birojā, operas 2014.gada budžets ir sagatavots un visus programmā plānotos pasākumus varēs īstenot. «Rīga 2014» projekta budžetu veidojot gan operas budžets, gan «Rīga 2014» mērķdotācija.

Kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu iezīmēs Riharda Vāgnera opuss tēlos «Rienci. Triumfs un sakāve». Rīgā nākamā gada laikā LNO tiks izrādīti jauni latviešu oriģināldarbi - Kristapa Pētersona oriģinālopera «Mihails un Mihails spēlē šahu», Artūra Maskata oriģinālopera «Valentīna», baleta viencēlieni «Trīs tikšanās» ar Pētera Vaska, Riharda Dubras un Georga Pelēča mūziku. Notiks arī divi lielkoncerti - Bavārijas Radio orķestra koncerts latviešu diriģenta Marisa Jansona vadībā, kā arī Londonas Simfoniskā orķestra koncerts.

Jau ziņots, ka valdība vakar atbalstīja 337 000 latu piešķiršanu LNO plānoto Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu īstenošanai un izrāžu iestudēšanai. Piešķirtā summa ir par 100 000 latu mazāka, nekā prasīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu