Prezidents Bērziņš par premjeru redz arī nodokļu apiešanas ekspertu Dzintaru Zaķi (250)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka partijas izliekas, ka nesaprot, kādi kritēriji noteikti nākamajam premjera kandidātam; sarunas ar partijām ir regulāras un arī viņš tajās nosaucis vairākus iespējamos kandidātu vārdus, Bērziņš teica otrdien intervijā Latvijas Radio.

Viņš pauda cerību, ka partijas gribēs parādīt sevi pozitīvi un līdz Ziemassvētkiem jau uzzināsim premjera kandidāta vārdu, kas sāks veidot komandu, lai valdību apstiprinātu jaunā gada sākumā.

«Process notiek konstruktīvi un līdz šim momentam man nav pamata teikt, ka tas notiek destruktīvi. Tas ir process, kas ir normāls, lai sasniegtu uzstādīto mērķi - sastādīt valdību, kas ir rīcībspējīga līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām,» sacīja Bērziņš.

Radio raidījumā prezidents otrdien sacīja, ka par labāko kandidātu joprojām uzskata «Vienotības» priekšsēdētāju un Saeimas spīkeri Solvitu Āboltiņu («Vienotība»).

«Izejas punkts ir darba rezultāts. Tā ir mana uzkrātā dzīves pieredze, kas rāda, kurš cilvēks ir šajā konkrētajā momentā, šajos īsajos mēnešos [līdz Saeimas vēlēšanām] būtu visspējīgākais vadīt situāciju. Mans uzskats līdz šim, un tas nav mainījies, ka tā ir Āboltiņas kundze,» sacīja Bērziņš.

Par labiem kandidātiem viņš uzskata arī «Vienotības» pārstāvjus Jāni Reiru vai Dzintaru Zaķi.

Bērziņš apliecināja, ka apspriests arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Eirokomisārs Andris Piebalgs bijis pirmais «Vienotības» kandidāts, ko ieteicis demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis, atklāja prezidents.

«Vajag partiju, kas viņu [kandidātu] virza,» viņš piebilda.

Viņš noraidīja publiskajā telpā izskanējušo, ka no viņa puses negaidīti varētu parādīties kāds premjera amata kandidāts.

«Es varu pateikt tikai to, ka es neturu sev nevienu kabatā, kaut kādu slēpto tumšo zirdziņu, kas parādīsies 7.janvārī. Tādu nav, [..] netaisos nekādu tumšo spēli, kādu man piedēvē, spēlēt,» uzsvēra prezidents.

Viņš sacīja, ka ar partijām notiek regulāra domu apmaiņa, visvairāk ar «Vienotību», lai atrastu labāko variantu.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») ir demisionējis Zolitūdes traģēdijas dēļ. «Vienotības» iepriekš izvirzītos kandidātus prezidents ir noraidījis.

Kā ziņojām iepriekš, 2011./2012. gadu mijā Dzintars Zaķis tika pie jaunas automašīnas «Volvo XC60», nenomaksājot savai valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) PVN. Lai veiktu šo darījumu, Zaķis aizdevis savai firmai 34 571 latu. Šī nauda aizskaitīta uz firmas kontu, lai tā iegādātos Zaķa kāroto transportlīdzekli, atbrīvojot viņu no nepieciešamības personīgi nomaksāt PVN. Kā Pietiek.com publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar «Mūsa Motors Rīga» saistībā ar šo lietu tikusi apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro (700 latu), lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Komentāri (250)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu