Ēģiptes kasācijas tiesa liek no jauna izskatīt notiesātā žurnālista Pētera Grestes lietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Ēģiptes kasācijas tiesa ceturtdien likusi vēlreiz no jauna izskatīt notiesātā Kataras telekanāla «Al Jazeera» žurnālista, Austrālijas latvieša Pētera Grestes un divu viņa kolēģu lietu.

Kā ziņo «Al Jazeera», žurnālisti paliks apcietinājumā.

Tiesas sēde ilga aptuveni pusstundu. Notiesāto advokāti īsi izklāstīja savus argumentus, tiesa aizgāja apspriesties un atgriežoties paziņoja, ka pieņem apelācijas sūdzību un pieprasa lietu pārskatīt.

Tiesai bija trīs iespējas - pieprasīt lietas pārskatīšanu, pasludināt jaunu spriedumu vai attaisnot apsūdzētos.

Jau vēstīts, ka trīs televīzijas kanāla «Al Jazeera» žurnālisti - Greste, «Al Jazeera» angļu redakcijas Kairas biroja vadītājs Muhameds Fahmijs, kurš ir gan Ēģiptes, gan Kanādas pilsonis, un producents Bahers Muhameds - tika arestēti 2013.gada 29.decembrī Kairā un jūnijā notiesāti par sakariem ar aizliegto «Musulmaņu brālību» un melīgu ziņu pārraidīšanu.

Grestem un Fahmijam tiesa piesprieda septiņu gadu cietumsodu un Muhamedam - desmit gadu cietumsodu.

Greste oktobra beigās saņēmis Latvijas pilsoņa pasi, kura pēc viņa lūguma nodota glabāšanā ģimenei.

Kā norādījusi Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA), Pēteris Greste apsūdzēts un notiesāts nepatiesi. Viņš ir darījis tikai savu žurnālista darbu, nepārkāpjot profesionālās ētikas principus. Pirms gada Greste nokļuvis Ēģiptē nejauši, viņš turp devies, lai aizvietotu kolēģi, teikts asociācijas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu