Prezidents nosaukšot savu premjera kandidātu, ja partijas nespēs (301)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja līdz šā gada beigām partijas neizvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu, Valsts prezidents Andris Bērziņš nosaukšot savu kandidātu, tā šodien sacīja prezidents. Bērziņš atgādināja, ka nākamajam premjeram ir jābūt tādam, kurš ar savu darbību konkrēti pierādījis, ka šo pienākumu var veikt: «Tas neizslēdz tādu, kas ir bijis premjers,» sacīja Bērziņš.

Gatavs tikties

Prezidents vēstīja, ka viņš ir gatavs jebkurā laikā tikties ar partijām un uzklausīs to sakāmo.

«Ja vajadzēs, mainīšu savu darba kārtību, jo šis jautājums ir prioritārs,» teica Bērziņš. Viņaprāt, vēl ir iespēja līdz šā gada beigām iegūt skaidrību par premjerministra kandidātu. «Vēl ir tik daudz laika.»

«Tas ir process, kuram ir vajadzīgs laiks kā labam vīnam, pat Latvijā ražotam, ir jānorūgst,» salīdzināja prezidents.

Taču, ja partijas netiks skaidrībā, viņš nākamā gada 7.janvārī ir gatavs izvirzīt savu kandidātu, taču neatklāja, kurš tas būtu.

Nevienu neaicina vadīt valdību

Jau ziņots, ka Bērziņš, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V); pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, bet oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.

Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo

neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.
Komentāri (301)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu