Tiešraide: informē par Rīgas pils ugunsgrēka iemesliem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien preses konferencē masu mediji tiks iepazīstināti ar VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pasūtītās ekspertīzes rezultātiem par Rīgas pils ugunsgrēka izcelšanās iemesliem. Plkst. 14 TVNET piedāvās preses konferences tiešraidi.

Preses konference notiks plkst. 14 VNĪ telpās Rīgā, Vaļņu ielā 28, 3.stāva zālē. Preses konferencē piedalīsies VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane un eksperti Jans Aija un Heiki Perls.

loading

Kā zināms, šā gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kurā noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru - izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā - 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā - 200 kvadrātmetru platībā. Par ugunsgrēka iemesliem tika sākts kriminālprocess.

Vienlaicīgi ar izmeklēšanu, ko sāka Valsts policija, VNĪ pasūtīja neatkarīgu ekspertīzi Igaunijas ekspertīžu birojam «H-ekspertiis», kas šāda veida ekspertīzes veic Igaunijas tiesu vajadzībām. Ekspertīzei piesaistītajiem ekspertiem - Janam Aijam un Heiki Perlam - ir attiecīgi 42 un 36 gadu darba pieredze šādu ekspertīžu veikšanā.

Ņemot vērā, ka starp VNĪ un pils rekonstrukcijas veicējiem - būvkompāniju apvienību «SBRE» - nav vienota viedokļa par ugunsgrēka izcelšanās vietu, iemesliem un atbildību zaudējumu segšanā, šo ekspertu uzdevums bija veikt neatkarīgu izvērtējumu un noteikt ugunsgrēka izcelsmes vietu, ugunsgrēka tehnisko cēloni, izcelšanās laiku, kā arī apstākļus, kas veicināja ugunsgrēka izplatīšanos.

Preses konferencē eksperti krievu valodā prezentēs savus konstatētos faktus un secinājumus par ugunsgrēka izcelšanos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu