Brigmanis: Lai Reirs publiski pasaka, ja viņš negrib vadīt valdību (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Jānim Reiram (V) ir publiski jāpasaka, ja viņš negrib būt par Ministru prezidentu, un jāpamato, kamdēļ tā, šodien aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Uz norādi, ka «Vienotības» valde nav izvirzījusi Reira kandidatūru, Brigmanis atbildēja, ka tādā gadījumā «Vienotība» noliedz pašas izstrādāto valsts budžetu, kuru Reirs tik stingri atbalstīja.

Taujāts par to, ka arī finanšu ministrs Andris Vilks (V) piedalījies budžeta veidošanā, ZZS frakcijas priekšsēdētājs norādīja, ka tad lai «Vilks iet uz priekšu». Brigmanis gan piebilda, ka nevēlas šo jautājumu pārvērst par joku, tāpēc ZZS nav nekāda viedokļa attiecībā uz Vilka kļūšanu par premjera kandidātu.

Vaicāts, vai pēc Bērziņa paziņojuma paredzētas sarunas ar «Vienotību», Brigmanis norādīja, ka dialogs notiek pastarpināti, izsakot savu pozīciju medijiem. Pašlaik abu politisko spēku sarunas neesot plānotas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, bet oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.

Prezidents par šādu rīcību izšķīries, jo neesot guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu