«Vienotība» skeptiska par Pabriku; meklē jaunu kandidātu (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējams, ka arī otrajā kārtā Valsts prezidents Andris Bērziņš neaicinās uzņemties premjera pienākumus «Vienotības» izvirzīto kandidātu Arti Pabriku (V), šorīt intervijā LTV atzina partijas «Vienotība» frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis (V).

Pēc Zaķa domām, Pabriku nenominēs, jo viņam nav Saeimas vairākuma atbalsta, proti, ne tikai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kura izteiks atbalstu Pabrikam tikai tad, ja prezidents viņu nominēs, bet arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK atbalstu minētajam kandidātam sniegs līdzīgā situācijā.

Zaķis atzina, ka arī šādai situācijai frakcija ir gatava un uzņemsies nākamās valdības vadītāja izvirzīšanu, jo partijai ir alternatīvas.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis intervijā LTV apstiprināja, ka

ZZS atbalstu Pabrikam sniegs tikai tad, kad Bērziņš viņu nominēs premjera amatam,

lai gan prognozēt, vai viņš tiks nominēts, Brigmanis nevēlējās.

Visticamāk, kandidātu nenosauks

Jau ziņots, ka šodien pēc otrās konsultāciju kārtas par jaunās valdības izveidi Valsts prezidents Andris Bērziņš, visticamāk, nenosauks premjera amata kandidāta vārdu un nenominēs šim amatam «Vienotības» izvirzīto kandidātu aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), uzskata aptaujātie politiķi.

Viens no iespējamajiem scenārijiem, ko neizslēdz aptaujātie politiķi, ir valdības darba turpinājums pašreizējā premjera Valda Dombrovska (V) vadībā.

Vienlaikus neoficiālajās sarunās politiķi neslēpj, ka tiek meklēti citi varianti un uzrunāti iespējamie pretendenti premjera amatam.

Tāpat notiekot potenciālo koalīcijas partneru viedokļa izzināšana.

Trešdien noslēgsies otrā konsultāciju kārta ar prezidentu par valdības izveidi. Rīt prezidents tiksies ar Reformu partiju un Zaļo un zemnieku savienību.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu