Tūrisma nozarē lielākajai daļai darbinieku atalgojums ir zem minimālās darba algas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2013.gada pirmajā pusgadā vidēji 77,7% no visiem tūrisma nozares uzņēmumiem ir iesnieguši ziņojumus, kuros nav aprēķināta alga vai kuros vidējā aprēķinātā darba alga ir mazāka par valstī noteikto minimālo darba algu - 200 latiem, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sagatavotais analītiskais apskats par tūrisma nozari.

Tajā pašā laikā VID norāda, ka tas ir nedaudz mazāk nekā vidēji 2012.gadā, kad šis rādītājs bija 79,2%.

VID informācija liecina, ka šā gada

vidējie mēneša ienākumi valstī vidēji bija 429 lati, turpretī tūrisma nozarē tie bija 324 lati.

Šā gada pirmajā pusgadā valstī kopumā vidēji 70,4% no visiem uzņēmumiem ir iesnieguši ziņojumus, kuros nav aprēķināta alga vai kuros vidējā aprēķinātā darba alga ir mazāka par valstī noteikto minimālo darba algu.

Līdz pieciem darbiniekiem

2013.gada pirmajā pusgadā 83% no visiem tūrisma nozares darba devējiem iesniegtajos ziņojumos par sociālajām iemaksām norādījuši līdz pieciem darba ņēmējiem - valstī kopumā vidēji 73,7% darba devēju norāda darba ņēmēju skaitu līdz pieciem darbiniekiem. Salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo periodu, 2013.gada pirmajā pusgadā minēto darba devēju īpatsvars samazinājies par 1,9 procentpunktiem.

2012.gadā 84,3% nozares nodokļu maksātāju iesniegtajos ziņojumos par sociālajām iemaksām norādījuši līdz pieciem darba ņēmējiem.

Tūrisma nozares analītiskais apskats ir jau 14.VID sagatavotais nozares apskats. Vēl šogad ir plānots sagatavot analītisko apskatu par finanšu pakalpojumiem un apdrošināšanu.

Visi VID sagatavotie analītiskie apskati pieejami iestādes mājaslapā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu