Dombrovskis: Jaunā valdība šogad netiks izveidota (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai jaunu valdību izveidotu šogad, tad jauno premjeru Valsts prezidentam Andrim Bērziņam vajadzēja nominēt pagājušajā nedēļā, bet tagad esot skaidrs, ka tā reāli tiks izveidota tikai pēc jaunā gada, intervijā LTV sacīja demisionējošās valdības Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Pēc Dombrovska domām pats svarīgākais ir tas, ka, lai šogad prezidents uzrunā kādu no premjera amata kandidātiem veidot jauno valdību, tad arī pēc jaunā gada tā tiktu izveidota.

«Viss notiek noteiktā secībā, proti, izvirza kandidātus, notiek konsultācijas, risinājumu meklēšana. Vienošanās par potenciālo koalīcijas modeli ir,» sacīja premjers.

Tomēr uz jautājumu par iespējamo ministru amatu sadalījumu, Dombrovskis atbildēja, ka šis jautājums ir jāatrisina nākamajam valdības vadītājam.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien sāks otrā raunda konsultācijas ar politiskajām partijām par jaunās valdības veidošanu, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Jau tagad Bērziņš tiekas ar politisko partiju apvienības «Saskaņas centrs» pārstāvjiem, bet plkst.9 ar partijas «Vienotība» pārstāvjiem. Plkst.12 prezidentam paredzēta tikšanās ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārstāvjiem.

Trešdien plkst.8 Bērziņš konsultācijas turpinās ar Reformu partijas pārstāvjiem, savukārt plkst.9 tās noslēgs ar Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem.

Kā ziņots, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pieņēma lēmumu nevirzīt nevienu no pirmajās sarunās minētajiem «Vienotības» premjera amata kandidātiem.

Bērziņam sarunu gaitā neesot radusies pārliecība, ka trīs izvirzītie kandidāti Ministru prezidenta amatam ir stiprākie, ko «Vienotība» var piedāvāt. «Vienotība» premjera amatam piedāvāja aizsardzības ministru Arti Pabriku, premjera padomnieku Intu Dālderi un Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu.

Valsts prezidents Andris Bērziņš neoficiāli bija izteicis piedāvājumu uzņemties valdības vadīšanu Saeimas priekšsēdētājai «Vienotības» līderei Solvitai Āboltiņai, kura sarunā ar prezidentu noraidījusi šo piedāvājumu.

Pagājušās nedēļas piektdienā «Vienotības» frakcija un valde kopīgā sēdē vienojās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt Pabriku un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu