Pabriks pārliecināts par Saeimas vairākuma atbalstu (88)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vienotības» izvirzītais premjera amata kandidāts aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) ir pārliecināts, ka viņa veidotā valdība varētu gūt Saeimas vairākuma atbalstu, ja Valsts prezidents Andris Bērziņš nominēs viņu premjera amatam.

Pabriks žurnālistiem uzsvēra, ka viņš runājis ar visu topošās koalīcijas partiju vadošajiem politiķiem un nav saskāries «ar noraidošu attieksmi, bet drīzāk pozitīvu». «Ja prezidenta nominācija būs, tad mums noteikti ir pāri 50 balsīm,» sacīja politiķis.

Viņš pozitīvi raugās uz situācijas attīstību, jo neredz «izteiktus racionālus šķēršļus», kāpēc nevarētu veiksmīgi izveidot nākamo valdību.

Pabriks stāstīja, ka šodien koalīcijas sēdē tika uzklausīts partneru viedoklis un arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK principā pozitīvi vērtējot Pabrika kandidatūru. Tāpat Zaļo un zemnieku savienības attieksme esot samērā pozitīva. Pabriks norāda, ka neviens no potenciālajiem partneriem pagaidām nav izvirzījis specifiskus ultimātus.

Politiķis arī norādīja, ka vēlētos piedalīties sarunā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai uzklausītu viņa argumentus.

Kā ziņots, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Bērziņš 4.decembrī pieņēma lēmumu nevirzīt nevienu no pirmajās sarunās minētajiem «Vienotības» premjera amata kandidātiem.

Bērziņam sarunu gaitā neesot radusies pārliecība, ka trīs izvirzītie kandidāti Ministru prezidenta amatam ir stiprākie, ko «Vienotība» var piedāvāt. «Vienotība» premjera amatam piedāvāja Pabriku, premjera padomnieku Intu Dālderi un Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu.

Valsts prezidents neoficiāli bija izteicis piedāvājumu uzņemties valdības vadīšanu Saeimas priekšsēdētājai «Vienotības» līderei Solvitai Āboltiņai, kura sarunā ar prezidentu noraidījusi šo piedāvājumu.

«Vienotības» frakcija un valde kopīgā sēdē vienojušās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt Pabriku un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu. Rīt, 10.decembrī, sāksies otrais konsultāciju raunds ar prezidentu.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu