VL-TB/LNNK neiebilst pret strādāšanu Pabrika vadītā valdībā (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK varētu strādāt pašreizējā aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) vadītajā valdībā, ja Valsts prezidents Andris Bērziņš nominētu viņu šim amatam, sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Vienlaikus Dzintars uzsvēra, ka «Vienotībai» būtu jārod kompromiss ar prezidentu un arī potenciālās koalīcijas partneriem par šo jautājumu. Nacionālā apvienība arī vēlētos zināt argumentus, kāpēc prezidents pēc pirmās konsultāciju kārtas nav izvirzījis Pabriku šim amatam.

Tomēr noskaņojums frakcijā un partijā kopumā ir tāds, ka nacionālā apvienība pieļauj iespēju strādāt Pabrika vadītaja valdībā, ja prezidents viņu nominēs šim amatam, norādīja Dzintars.

Kā ziņots, šodien «Vienotības» frakcija un valde kopīgā sēdē vienojušās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja un partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa.

Pēc konsultācijām ar prezidentu būs skaidrs, vai ir reāli argumenti, lai meklētu citu kandidātu šim amatam. Āboltiņa vairākkārt uzsvēra, ka «Vienotība» cer uz konstruktīvu dialoga turpinājumu otrdien, kad notiks konsultācijas ar prezidentu, lai turpmāk varētu vairāk runāt par darāmajiem darbiem, koalīciju kopumā un par atbildības sfērām.

«Vienotība» turpinās mēģināt vienoties ar topošās koalīcijas partneriem par atbalstu Pabrikam, tomēr netiek izslēgta iespēja atrast arī kādu citu kandidatūru.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu